Sljedeća godina bit će fantastična za sve gamere!

Nakon što je Sony prošlog tjedna otkrio dio aduta za novu generaciju PlayStatona, izvori iz industrije tvrde kako će nadolazeći novi Xbox biti još bolji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.04.2019. / 10:36

Xbox (Foto: Getty)
Xbox (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Bliži se smjena generacija igraćih konzola te Sonyjevi i Microsoftovi inženjeri naporno rade na novim verzijama PlayStationa i Xboxa, koje ćemo, nadamo se, moći kupiti već sljedeće godine. Iako se čini da je budućnost tržišta videoigara streaming, trebat će još neko vrijeme da takvi servisi preuzmu primat konzolama, a do tada, osim na računalima, većina gamera uživat će u akciji na plejkama, Xboxu i Nintendovim konzolama.

PlayStation (Foto: AFP) Napokon službene informacije o PlayStationu 5: Ovo su najveći noviteti!

Prošlog tjedna saznali smo neke informacije o nadolazećoj novoj generaciji PlayStationa te, barem na papiru, te najave izgledaju odlično, iako moramo sačekati da vidimo kako Sonyjev gamerski stroj izgleda u praksi. Treća generacija AMD-ovih Ryzen procesora, podrška za 8K rezoluciju te za igre za PS 4, puno bolji zvuk, kao i superbrzi SSD, samo su neki od noviteta na "petici".

Ovo su službene informacije iz Sonyja te sada čekamo na odgovor iz Microsofta i informacije o novoj generaciji Xboxa, koja je također u pripremi. Službeno iz te kompanije još ništa nisu komentirali, no može nas veseliti ono što čitamo na internetu – prema Ainsleyu Bowdenu, osnivaču i uredniku stranice Seasoned Gaming, više insidera gamerske industrije potvrdilo mu je da će nadolazeća Microsoftova konzola biti naprednija u odnosu na nadolazeći PlayStation. Sljedeća godina bit će nevjerojatna za fanove ovih konzola, objavio je na Twitteru Bowden te je dodao da je sve što smo službeno čuli od Sonyja vezano za PlayStation već iznad očekivanja.

Xbox One S All-Digital Edition Najjeftinija verzija Microsoftove konzole: Predstavljen "digitalni" Xbox

Microsoft bi, kao i u slučaju aktualne generacije Xboxa, trebao predstaviti slabiji i snažniji model, od kojeg također očekujemo napredan AMD-ov hardver i SSD, a u kojim će sve segmentima Microsoftova konzola biti naprednija, nije poznato – na TechSpotu nagađaju da možemo očekivati brži procesor s više jezgri, bolju grafiku, više RAM-a i, možda, brži SSD. No što se tiče popularnosti i prodaje konzola, takve brojke ne znače previše te kažu da je Xbox One X trenutačno najsnažnija igraća konzola na tržištu, no Sony je do sada prodao puno više PlayStationa.

Što se cijene novih konzola tiče, analitičari nagađaju da bi i Sonyjeva i Microsoftova konzola mogle stajati oko 500 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti