Sony osmislio novi sustav koji pretvara bilo koji predmet u kontroler igraće konzole - pa čak i bananu

Inovativni sustav olakšao bi korištenje igraćih konzola, ali i omogućio igranje više igrača, čak i ako nema dovoljno fizičkih kontrolera.

Martina Čizmić | 04.03.2021. / 14:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gameri dobro znaju da je jedna od potrošnih komponenti svake igraće konzole - kontroler. Ovisno o tome koliko se netko unese u igru i "zlostavlja" kontroler, neki mogu trajati mjesecima, drugi tek nekoliko tjedana.

No čini se kako su u Sonyju došli na dobru ideju kako riješiti taj problem i omogućiti gamerima da pretvore bilo koji predmet u - kontroler.

Prema podacima do kojih je došao GamesIndustry.biz, Sony je predao zahtjev za patentiranje tehnologije koja bi bilo koji predmet mogla pretvoriti u kontroler za igraću konzolu.

Sustav se sastoji od jedinice za unos, koja može primiti sliku pasivnog, neosvijetljenog objekta koji korisnik drži u rukama kao kontroler za videoigre. Sustav se također sastoji od detektora objekata i detektora položaja objekata koji prepoznaje kako se i gdje drži sam "kontroler", stoji u patentu.

Prema navedenom opisu u patentu, čini se kako sustav pomoću kamere postavlja "virtualne gumbe" na predmete, ovisno o položaju u kojem ga gamer drži i koristi. To znači da bi najviše mogli profitirati okorjeli igrači koji ne moraju razmišljati gdje je koji gumb na kontroleru, već ih automatski pritišću.

S druge strane, svatko tko je kupovao igraće konzole, zna da nova generacija konzole znači i kupovinu novih kontrolera. Ovim sustavom taj bi se dio mogao izbjeći jer bi igrači mogli istim kontrolerom upravljati igrama na različitim generacijama konzola. Također, to bi značilo i da igrači mogu lakše igrati s prijateljima, bez obzira na njihov broj, jer bi samo po potrebi aktivirali dodatne "virtualne" kontrolere.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti