Još sredinom prošle godine, kada je Sony objavio akviziciju servisa sa streaming video igara Gaikai, mogao se naslutiti ovakav scenarij, koji je definitivnu potvrdu dobio na ovogodišnjem CES-u.

Ideja Sony PlayStation Now servisa je da omogući pasioniranim ljubiteljima igara uživanje u omiljenim naslovima, neovisno o tome koji uređaj i platformu posjeduju. Konkretno, u fokusu tako više nije samo posljednja generacija Sonyjevih konzola PlayStation 4, nego i "trica", Vita, određeni modeli televizora, tableta, pametnih telefona... Pohrana ogirinalnih igara u oblaku nudit će igračima mogućnost igranja bilo koje igre na uređajima koji će biti podržani (konačna lista još nije objavljena), a jedna od prvih igara, koju su već isprobali posjetitelji CES-a u Las Vegasu, je akcijski naslov Last of Us.

Usluga je u beta fazi, prvo će je moći isprobati odabrani korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama i to do kraja ovog mjeseca, dok se produkcijska faza očekuje negdje do sredine ove godine. Sony je na CES-u objavio kako je implementacija ove usluge "nešto kompliciranija za Europu, jer je infrastruktura širokopojasnog pristupa Internetu vrlo šarolika, s brojnim pružateljima te usluge, stoga će trebati neko vrijeme dok se ne osigura nesmetan i uspješan start". Korisnici će imati mogućnost pristupa igrama kroz pretplatu ili pojedinačnim iznajmljivanjem određenog naslova, a tu je i mogućnost online igranja u multiplayer modu, borba za frofeje, izravne poruke među igračiima... 

Izvor: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju