Sony predstavio nešto drukčiji kontroler za PS5

Predstavljen u sklopu Projekta Leonardo, kontroler Access namijenjen je posebnim igračima.

Martina Čizmić | 18.05.2023. / 14:05

Kontroleri za PS5 (Foto: Sony)

Sony je u povodu Globalnog dana svijesti o pristupačnosti predstavio nove pojedinosti o svom kontroleru za PS5 posebno osmišljenom za osobe s invaliditetom.

Predstavljen na CES-u u Las Vegasu početkom godine pod imenom Projekt Leonardo, taj kontroler zapravo se sastoji od cijelog kompleta koji ga čini prilagodljivim igračima s različitim stupnjevima i oblicima invaliditeta.

Kako su istaknuli iz Sonyja, kontroler službenog imena Access razvijen je u suradnji sa stručnjacima za pristupačnost, a uključuje široku lepezu izmjenjivih tipki i kapica za palice, kako bi igrači kontroler i komande u potpunosti prilagodili svojim potrebama. Kontroler je moguće koristiti na ravnim površinama, okrenuti ga u različitim položajima ili ga jednostavno pričvrstiti na dodatni nosač.

Uz novi kontroler, Sony je predstavio i posebno prilagođeno korisničko sučelje pomoću kojeg igrači mogu kreirati personalizirane postavke i konfiguracije. Tako mogu uključiti ili isključiti gumbe, odabrati željenu orijentaciju za kontroler, ali i stvoriti i pohraniti različite kontrolne profile za različite igre ili žanrove.

Zasad nije poznato kad će kontroler biti dostupan korisnicima. Iz Sonyja kažu da će više informacija biti poznato sljedećih mjeseci. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti