Sony za sve ljubitelje PlayStationa priprema veliko iznenađenje

Nove glasine koje su se pojavile na mreži prošli tjedan oduševile su gamere i ljubitelje PlayStationa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.03.2024. / 09:22

PlayStation (Foto: Afp)

Dva prilično pouzdana izvora iz gamerske industrije protekli su tjedan objavila kako Sony zaista priprema nadograđenu verziju svoje igraće konzole. Do sada su se mrežom širile različite glasine, no prema tim posljednjim informacijama, krajem godine na tržištu bi se trebao pojaviti model PlayStation 5 Pro. To razdoblje, naravno, nije odabrano slučajno jer je upravo tijekom posljednjih mjesec-dva svake godine najveća potrošnja i ne treba sumnjati kako će mnogi gameri pod borom ovog Božića upravo poželjeti nadograđenu plejku.

PSVR 2 Iz Sonyja objavili odlične vijesti za sve korisnike njihovog uređaja za virtualnu stvarnost

Kao i posljednji model PlayStationa 5, i ovaj bi se trebao prodavati bez dodatne jedinice za diskove tako da će se na njemu moći kupovati i igrati samo igre preuzete sa Sonyjeve online trgovine, no jasno, bit će moguće kupiti i dodatni dio s diskom i na njemu pokretati igre kako se ne bi opteretio prostor za pohranu na uređaju.

Što se poboljšanja tiče, model Pro trebao bi imati i do tri puta bržu grafiku za određene zadatke. Kompanija namjerava koristiti hardver koji bi mogućnostima trebao biti sličan AMD-ovom Radeonu RX 7800 TX, što garantira impresivnije performanse kada je u pitanju ray tracing, dakle 3, odnosno u nekim slučajevima čak i 4 puta bolje performanse.

U novom izvještaju spominje se i veća količina sistemske memorije, bolji audio hardver zahvaljujući kojem će igre na ovoj konzoli imati bolje i upečatljivije zvučne efekte.

Dok bi sam procesor trebao biti isti kao i na modelima na kojima gameri danas igraju, model Pro navodno će imati i poseban mod s kojim bi performanse trebale biti bolje za deset posto.

PlayStation Velika otpuštanja u Sonyju: Zatvara se studio u Londonu i odlazi 8 posto zaposlenih u PlayStationu

Sonyjevi gamerski studiji imaju pristup developerskom modelu Pro plejke još od rujna prošle godine, dok su ostale gamerske kompanije dobile pristup novom hardveru ovog siječnja, tvrdi se u izvještajima koji su se prošli tjedan proširili mrežom. Ako su sve te informacije točne, Sony bi za malo više od pola godine mogao predstaviti još jaču verziju plejke te će biti zanimljivo vidjeti kolika će biti cijena konzole. Pitanje je hoće li biti veća od aktualnih modela ili bi možda mogla zadržati cijenu sadašnjih modela, dok bi obična verzija mogla pojeftiniti, što je ipak malo izgledan scenarij.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti