Iz Sonyja objavili odlične vijesti za sve korisnike njihovog uređaja za virtualnu stvarnost

Kada je predstavljen, iz Sonyja su naglasili kako je PlayStation VR2 napravljen samo za rad s PlayStationom 5.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.02.2024. / 13:15

PSVR 2 (Foto: Sony)

Nove dobre vijesti za vlasnike PlayStationa. Nakon što su iz Microsofta najavili kako četiri igre za Xbox stižu na Sonyjeve konzole (riječ je o igrama Pentiment, Hi-Fi RUSH, Grounden i Sea of Thieves), sada su iz japanske tvrtke objavili kako testiraju podršku njihova PlayStation VR2 uređaja za osobna računala.

Nova verzija PS5 Sony predstavio novu verziju PlayStationa 5: Evo kada počinje prodaja i koliko će stajati

Ovaj uređaj za igranje igara za PlayStation kompatibilan je samo s posljednjom generacijom Sonyjeve konzole, no čini se kako bi se stvari uskoro mogle promijeniti. Naime, u objavi na službenom blogu u kojoj su najavili dolazak novih igara na PlayStation VR2 poput Zombie Army VR, Little Cities: Bigger!, Wanderer: The Fragments of Fate, The Wizards – Dark Times: Brotherhood i druge, iz ove su kompanije spomenuli kako testiraju i podršku za osobna računala.

“Sa zadovoljstvom obavještavamo da trenutačno testiramo mogućnost da igrači PS VR2 pristupe dodatnim igrama na PC-ima, čime bi ponudili još veću raznovrsnost pored trenutačno dostupnih naslova za PS VR2 putem PlayStationa 5”, stoji su službenoj objavi. Ipak, ta objava nam nije otkrila previše detalja oko toga što konkretno možemo očekivati, odnosno što znači podrška za osobna računala. Čini se kako ipak nećemo predugo čekati oko tih informacija jer iz Sonyja kažu kako se nadaju da će podrška za PC-e biti dostupna već tijekom ove godine.

Na The Vergeu naglašavaju kako Sony cijelo vrijeme izbjegava pitanja o podršci njihova VR uređaja za osobna računala. Novinari ovog poznatog tehnološkog portala prošle su godine poslali upit kompaniji oko planova za podršku za PC-e, no tada su im rekli kako je PSVR2 napravljen za korištenje isključivo s PlayStationom 5.

PSVR 2 Sony objavio cijenu i datum početka prodaje PSVR 2

U Sonyju su očigledno promijenili mišljenje. Jedan od razloga za to vjerojatno jest i prihvaćanje trenda prema kojem igre više neće biti ograničene samo na određene platforme. Osim spomenutih Xbox naslova koji stižu na PlayStation, treba podsjetiti i na naslove za PlayStation poput God of Wara i Horizona koji su sada dostupni na osobnim računalima i Steamu. No, nagađaju gamerski mediji, vjerojatniji je razlog što trenutačni katalog videoigara za novu generaciju Sonyjevih naočala za VR nije toliko uzbudljiv, kao što nedostaje i VR sadržaja koji se ne odnosi na igre, već na nekakve umjetničke alate, VR komunikacijske platforme, imerzivne videozapise itd. tako da bi se s podrškom za osobna računala značajno povećala količina dostupnog sadržaja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti