Sony predstavio novu verziju PlayStationa 5: Evo kada počinje prodaja i koliko će stajati

Sony je ove godine već predstavio novu verziju VR uređaja PSVR 2 i dlanovnu konzolu PlayStation Portal.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2023. / 09:56

Nova verzija PS5 (Foto: Sony)

Tri godine nakon početka prodaje konzole nove generacije PlayStation 5, Sony je predstavio njenu novu verziju koju u prodaji očekujemo tijekom sljedećeg mjeseca. Iz Sonyja kažu kako će se, jednom kada se isprazne zalihe postojećih modela, u trgovinama kupiti samo ove nove verzije PlayStationa 5.

PlayStation i Project Q Odlične vijesti za sve ljubitelje PlayStationa: Krajem godine stiže novi Sonyjev gamerski uređaj

Najveći novitet nove plejke jest u njenoj veličini, ali i mogućnosti nadogradnje digitalne verzije s Blu-ray pogonom, o čemu su glasine kružile mrežom mjesecima. Iz Sonyja kažu kako je novi PS5 30 posto manji, a težina je, ovisno o modelu, 18 do 24 posto manja. U prodaji će, kao i do sada, biti digitalna verzija i verzija s diskom, no svi oni koji kupe samo digitalnu verziju moći će naknadno kupiti i Blu-ray pogon koji će moći povezati s konzolom, što će ih stajati malo skuplje nego da su odmah kupile verziju s Blu-rayom. Taj dodatak, naime, stoji 80 dolara.

Što se cijena tiče i tu je Sony najavio neke promjene. Dok će ta cijena za verziju s Blu-rayom ostati ista (599 dolara u SAD-u), cijena digitalne verzije u SAD-u poskupljuje za 50 dolara i moći će se kupiti po cijeni od 449 dolara. Cijene za europsko tržište iznose 549 eura, odnosno 449 eura za digitalnu verziju. Pri tome treba napomenuti kako nova verzija dolazi sa SSD-om malo većeg kapaciteta u odnosu na prvu verziju i iznosi 1TB. Što se ostalog hardvera tiče, nema nikakvih promjena te bi trebao biti u potpunosti isti kao i na prvom modelu koji je u prodaji posljednje tri godine.

Kontroleri za PS5 Sony predstavio nešto drukčiji kontroler za PS5

Podsjetimo, Sony je do sada ove godine već predstavio novu verziju svog VR uređaja PSVR 2, a najavili su i dlanovnu konzolu PlayStation Portal čija bi prodaja, baš kao i nove verzije PlayStationa, trebala početi tijekom sljedećeg mjeseca. Sa svim tim uređajima na policama trgovina, Sony će biti u potpunosti spreman za razdoblje koje dolazi, a to je božićno šoping razdoblje kada ljudi najviše troše i kada se kupuje najviše poklona. Nema sumnje kako će mnogima, pogotovo mlađima, najveća želja biti ispod bora pronaći zapakiranu Sonyjevu igraću konzolu.

Izvor: Cnet

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti