Specifikacije novih Samsung Galaxy Tab 3 uređaja

Premda će Samsung tek krajem lipnja, ili početkom mjeseca srpnja početi s prodajom svoje nove Galaxy Tab 3 serije tableta, na internetu su se pojavile detalje specifikacije dva nova tableta.

Zimo Zimo Gost post | 18.04.2013. / 12:46

Specifikacije novih Samsung Galaxy Tab 3 uređaja

Premda će Samsung tek krajem lipnja, ili početkom mjeseca srpnja početi s prodajom svoje nove Galaxy Tab 3 serije tableta, na internetu su se pojavile detalje specifikacije dva nova tableta. Izvor također navodi kako bi Samsung trebao u toku sljedećih par dana predstaviti ove uređaje.

Treća generacija Galaxy Tab uređaja bi zasad trebala sadržavati samo dva tableta, i to veličine 8” i 10.1” a to su Galaxy Tab 3 10.1 i Galaxy Tab 3 8.0.

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 dolazi s 8” ekranom koji iako se najavljivao da dolazi s 2560 x 1600 piksela rezolucija ipak dolazi s nešto manjom rezolucijom od 1280 x 720 piksela. Na uređaju se nalazi Android 4.1 Jelly Bean, dok je samo srce uređaja dvojezgreni 1.5 GHz procesor s 2 GB radne memorije.

Tu su i dvije kamere, prednja 1.3-megapiksela te stražnja od 3-megapiksela. Kako bi pohranili svoj sadržaj, na raspolaganju je 16 GB memorije, a ukoliko poželite uređaj spojiti na računalo, to možete obaviti preko Bluetooth 4.0, Wi-Fi ili standardnog microUSB porta, a tu je i podrška za HSPA ili LTE.

Ono što bi se moglo sviđati drugim korisnicima je i tanak dizajn, koji bi trebao na najdebljem dijelu biti svega 6.95 mm te težiti svega 330 grama. Zbog svog dizajna, uređaj ima nešto manju bateriju koja ima kapaciteta 4,500 mAh.

Stariji brat, 10” model dolazi s dosta sličnim specifikacijama. Imat će istu rezoluciju, što znači da bi mogli očekivati oko 149 piksela po inču, a ispod se nalazi isti 1.5 GHz procesor s nažalost samo 1 GB memorije.

Ostale specifikacije su gotovo identične, što znači da nalazimo istu kameru, način povezivanja te 16 GB memorije. Ono po čemu se ovaj uređaj razlikuje jest baterija, koja dolazi s dosta većim kapacitetom. Zbog svoje 7,000 mAh baterije, uređaj je težak 533 grama i 8.7 mm tanak.

3G tableti bi trebali biti dostupni krajem svibnja, dok 4G uređaji dolaze krajem lipnja ili čak početkom srpnja po još nepoznatoj cijeni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti