Spoj antičkog i modernog: Zadar od 28. do 30. lipnja postaje centar hrvatske gaming scene

Uz tri turnira u Fortniteu i FIFA19, tijekom samog događanja zainteresirani će moći poslušati zanimljiva predavanja s temom gaminga koja imaju i humanitarnu komponentu.

Martina Čizmić | 19.06.2019. / 13:12

Igranje videoigara (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Igranje videoigara ili gaming postaje sve ozbiljnije i u svijetu i u Hrvatskoj. Milijuni diljem svijeta svakodnevno igraju različite videoigre i u tome neizmjerno uživaju. No što kad takvu jednu modernu zabavu stavite u prostor koji datira iz antičkog doba?

Upravo će takav neobičan spoj starog i novog moći iskusiti gameri koji od 28. do 30. lipnja dođu u Zadar i odmjere svoje snage na LevelUp by Mikronis gaming eventu

Kako nam je otkrila direktorica Mikronisa Gordana Puhelek, Zadar nije odabran slučajno. 

Kako je gaming industrija i sama scena u porastu općenito u svijetu, slična je situacija i na domaćem tržištu već dugi niz godina. Upravo se Zadar pokazao idealnim gradom domaćinom za organizaciju eventa te vrste - zbog predljetnog termina u kojem se nalazimo i svojih znamenitosti, a uz to gaming natjecanje ovakvog opsega prvi put će se održati u gradu koji nosi i titulu Top destinacije na europskom tlu, objašnjava Puhelek. 

Dodatnu čar daju i lokacije na kojima će se održati turniri u dvije najpopularnije igre - Fortnite i FIFA19. Radi se o Kneževoj palači, ali i Muzeju antičkog stakla. 

Fond dobitaka sam je po sebi atraktivan jer će sudionici natjecanja Fortnite by Lenovo i Fortnite by HP izravno konkurirati za nagradu koju čine vrhunska gaming računala Lenovo Legion i HP Omen. Kako je natjecanje u Fortniteu u timovima, a u timu se nalaze dva igrača, prvi tim u Fortnite by Lenovo osvaja Lenovo Legion gamerska računala (kako se tim sastoji od dva igrača svaki od njih osvaja po jedno Lenovo Legion računalo), prvi tim u Fortnite by HP osvaja HP Omen gamersko računalo (znači, oba igrača u timu osvajaju po jedno HP Omen gamersko računalo). Pobjednici natjecanja u FIFA 2019 imat će priliku osvojiti PlayStation. Sjajno zar ne? otkriva nam Puhelek. 

Sudjelovati mogu svi - bez obzira na godine i vještinu igranja.

Svjedoci smo toga da je današnja tehnologija okrenuta i napravljena za sve i bez ograničenja, od onih najmlađih pa sve do zrelijih ljudi. Svi oni koji su puni dobre volje I želje za zabavom su dobrodošli.Natjecanje je zamišljeno u obliku knockouta i po jednakim pravilima za sve pa neka pobjedi najbolji, poziva Puhelek.

No LevelUp by Mikronis ne donosi samo odmjeravanje snaga u videoigrama već i niz zanimljih predavanja. 

Predavanja su zamišljena da se kroz edukaciju i druženje sa stručnjacima gaming industrije približe prednosti i nedostaci široj populaciji koja će tom prilikom imati mogućnost dobiti odgovor na sve i jedno pitanje na navedenu tematiku. Sva su predavanja zanimljiva na svoj način. Teme su različite, ali predavači su izuzetno zanimljivi i s modernim temama. Neosporno je da je tehnologija budućnost, znamo da su programeri danas prilično traženo zanimanje i zato će nam ekipa iz Gamepiresa pokazati kako se stvaraju videoigre. Mislim da su oni trenutno najpoznatiji primjer u Hrvatskoj kako postati uspješan u stvaranju i kreiranju videoigara. S druge strane imamo priznate doktore i profesore koji će nas naučiti kakvi su zapravo gameri u Hrvatskoj, ali i kako da naučimo kontrolirati tehnologiju da ona ne bi počela kontrolirati nas. Tu bih izdvojila predavanje dr. Burcara, koji će nam pokazati kako da ne postanemo ovisnici o tehnologiji i kako da ju pametno koristimo. U svakom slučaju, izuzetno zanimljive i korisne teme. Predavanja se naplaćuju simboličnih 15 kuna po danu, a sav prihod od predavanja bit će usmjeren za uređenje odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar. Igrat ćemo se, zabavljati, učiti i pomagati drugima, naglašava Puhelek. 

Raspored predavanja i održavanja turnira možete pronaći na službenoj stranici LevelUp by Mikronis, a svi oni koji se žele okušati u nekoj od videoigara mogu se prijaviti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti