Prekretnica u borbi protiv karcinoma? Britanska vlada sklopit će sporazum s jednom od vodećih farmaceutskih kompanija u svijetu

Britanska vlada i jedna od vodećih farmaceutskih kompanija sklopit će sporazum kojim će se ubrzati istraživanja na području novih terapija protiv karcinoma, priopćio je britanski ministar zdravstva Steve Barclay.

Hina | 07.01.2023. / 08:27

Liječenje, ilustracija (Foto: Getty Images)

Barclay bi u petak trebao potpisati sporazum o razumijevanju s njemačkom tvrtkom BioNTech kako bi najbolji lijekovi za karcinom bili ljudima dostupni što je prije moguće.

To znači da će britanskim pacijentima oboljeli od karcinoma možda već početkom ove jeseni biti dostupne personalizirane mRNa terapije, uključujući i cjepiva protiv karcinoma.

Slika nije dostupna BioNTech započinje s testiranjem novog cjepiva na ljudima

BioNTech i Pfizer su zajednički razvilu mRNA cjepiva protiv novog koronavirusa.

U partnerstvu s britanskom vladom ta bi tvrtka do 2030. britanskim pacijentima mogla isporučiti oko 10.000 doza za liječenje karcinoma.

Jednom kada se karcinom uoči, moramo biti spremni ponuditi najbolji lijek i terapiju što je prije moguće, uključujući terapije za karcinom dojki, pluća i gušterače, rekao je Barclay.

On smatra da je tvrtka koja je pomogla svijetu u borbi protiv covida-19 savršen partner za sporazum o zajedničkom radu na cjepivima protiv karcinoma.

Britanski pacijenti će među prvima sudjelovati u ispitivanjima i testiranjima u cilju razvoja ciljanih, personaliziranih i preciznih vrsta liječenja korištenjem novih transformativnih terapija za liječenje postojećih karcinoma i sprečavanja povratka bolesti.

Slika nije dostupna Rat zbog korone: Moderna optužuje Pfizer i BioNTech da su kopirali njihovu mRNK tehnologiju

Ovaj sporazum, istaknuo je Barclay, nastavak je obećanja vlade da će u istraživanje i razvoj godišnje izdvajati 20 milijardi funti, a sve kako bi se pacijente učinkovitije liječilo. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti