Srca na Facebooku podižu svijest o raku dojke

Stavljanjem srca na društvene mreže žene se međusobno podsjećaju na važnost brige o vlastitom zdravlju, odnosno o redovitom pregledu dojki.

A.K. | 23.03.2017. / 14:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako ste nedavno pregledavali svoj Facebook zid mogli ste primijetiti niz postova sa srcima. Ovaj simboličan status koji osim srca često nema dodatnog objašnjenja, mnoge ostavlja zbunjenima.

Iako nije Valentinovo, ovaj status služi kao mali podsjetnik ženama da se brinu o svojem zdravlju.

Dan ružičaste vrpce se obilježava tijekom listopada koji je ujedno i Mjesec borbe protiv raka dojke, ali ovi statusi se objavljuju tijekom cijele godine. Upravo je to i zadaća ove kampanje kako bi ženama kroz čitavu godinu statusi bili podsjetnik da idu na preglede.

Koncept ideje se koristi tako što se objavi status sa srcem, a u privatnoj poruci šalje objašnjenje da je to samo simboličan znak ženi da pregledava svoje dojke.

Poruka glasi ovako: ''Hej draga možeš li staviti srce  na svoj FB zid, bez komentara, samo srce, zatim pošalji ovu poruku svojim ženskim kontaktima. Neka se žene prisjete da je ovo tjedan prevencije raka dojke!
Opipajte svoje cike!!!''


Cilj ovog statusa je potaknuti lančanu reakciju, ali opet ne proizvoditi spam statuse. Ova simbolična kampanja nema nikakvu humanitarnu pozadinu, ali ženama diljem svijeta svako malo može biti potpora i podsjetnik da redovito idu na preglede dojki.

Dan narcisa u Hrvatskoj

Inače, u subotu 25. ožujka na Trgu Petra Predadovića u Zagrebu obilježit će se Dan narcisa. Svi koji žele mogu se priključiti humanitarnoj akciji kojom se pomaže ženama oboljelim od raka dojke.

Narcise će na štandu udruge Europa Donna Hrvatska prodavati brojne osobe iz javnog života, a sav prihod bit će doniran za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Od raka dojke u Hrvatskoj oboli svaka deseta žena i treba im što je više moguće olakšati borbu s tom teškom bolešću.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti