Srušen rekord na Instagramu: Jedna objava dobila je najveći broj lajkova u povijesti

Dosad je rekord po broju lajkova držala fotografija objavljena na profilu @world_record_egg, no sada imamo novog rekordera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.12.2022. / 09:50

Instagram (Foto: Afp)

Nakon što je s Argentinom osvojio Svjetsko nogometno prvenstvo, i to nakon jedne od najuzbudljivijih finalnih utakmica u povijesti, u kojoj je srušio Francusku, Leo Messi sada je srušio i - Instagram. Nakon što je napokon postao prvak svijeta, Messi je na toj društvenoj mreži objavio više fotografija slavlja i ta je objava brzo počela prikupljati milijune lajkova ljubitelja nogometa diljem svijeta.

Slika nije dostupna Kakav šok: Uživali su u nogometu i mislili da gledaju utakmice SP-a, a onda su saznali o kakvom je prijenosu riječ

Ovom je objavom Messi srušio rekord Instagrama jer je prikupila najviše lajkova dosad (više od 68 milijuna), a jasno je kako će ta brojka rasti i dalje. Osim ove objave, velik broj lajkova prikupila je i Messijeva objava u kojoj spava u krevetu grleći pehar te je njoj palac gore pokazalo više od 46 milijuna osoba.

Ono što je zanimljivo jest objava koja je dosada držala rekord po najvećem broju lajkova na Instagramu i čiji je rekord Messi srušio. Riječ je o fotografiji običnog - jajeta. Kako podsjećaju na BBC-ju, ta je objava napravljena iz neke vrste protesta protiv slavnih osoba koje objavljuju na Instagramu te je, kada je objavljena, njezin cilj bio srušiti do tada najpopularniju objavu, fotografiju Kylie Jenner, koja je na Instagramu objavila da čeka dijete i time prikupila 18 milijuna lajkova.

Messi (Foto: AFP) I Messi ušao u svijet kripta: Za 20 milijuna dolara promovirat će kripto tokene za fanove

Fotografija jajeta objavljena je s profila @world_record_egg te se prvo smatralo kako je riječ o nekom marketinškom triku velike kompanije koja je kupila pratitelje, no naknadno je zasluge za taj profil preuzeo jedan britanski marketinški stručnjak koji je, zajedno s još dvojicom kolega, stvorio profil samo sa svrhom da dobije što više lajkova, u čemu je i uspio.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti