Staples u trgovine uveo 3D printanje [VIDEO]

Ako vas zanima kako će izgledati budućnost 3D printanja, posjetite Staples. Tvrtka je danas predstavila novu uslugu - 3D printanje u svojim trgovinama, pod nazivom 'Staples Easy 3D'.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 30.11.2012. / 11:56

Staples u trgovine uveo 3D printanje [VIDEO]

Ako vas zanima kako će izgledati budućnost 3D printanja, posjetite Staples. Tvrtka je danas predstavila novu uslugu - 3D printanje u svojim trgovinama pod nazivom 'Staples Easy 3D'. Usluga je slična već postojećem printanju na papir, a omogućit će korisnicima da uploadaju svoj 3D model i nakon toga ga isprintaju u Staplesovim trgovinama, piše Venture Beat.

Staples koristi 3D printere proizvedene od strane Mcor Technologies, čiji Iris printeri koriste papir umjesto materijala kao što su ABS ili PLA. Tvrtke poput Shapewaysa pioniri su outsourcanog printanja 3D modela, a Staples je prva od velikih kompanija koja je ušla na ovo tržište - što je dobar znak za budućnost ove industrije. Već prije se nagađalo da će 3D printanje u budućnosti funkcionirati poput lokalnih copy/print centra, a Staples je taj koncept odlučio prevesti u stvarnost.

Međutim, ova usluga trenutno je dostupna samo u Staplesovim prodavaonicama u Belgiji i Nizozemskoj, a informacije o daljnjem širenju Staples Easy 3D-a nisu poznate.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti