Startup srijeda: Sandro Mur, suosnivač Bellabeata

Saznajte sve o startupu kojem su se pridružili bivši direktori Twittera, Pixara i Transferwisea.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.10.2015. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska mreža poslovnih anđela u suradnji sa Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva organizira i poziva na Startup srijedu sa Sandrom Murom, suosnivačem Bellabeata koja će se održati 28.10.2015. u 18 h u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Remetinečka cesta 7, Zagreb.

Bellabeat je hrvatski startup koji se bavi izradom pametnog nakita te bilježi najveći i najbrži poslovni uspjeh nekog startupa iz Jadranske regije do sad. U godinu i pol dana poslovanja pokrenuli su urede u Zagrebu, Kaliforniji i Kini, trenutno broje 85 zaposlenika i bilježe stalni rast od 30%. Sredinom proljeća 2015. počeli su svoje proizvode isporučivati velikim američkim trgovačkim lancima, a danas su prisutni u preko 450 trgovina diljem Amerike i Kanade među kojima su Target, BestBuy, Apple, Brookstore i drugi. Do kraja godine planiraju biti prisutni u 60 država.

Bellabeatu se se pridružili bivši direktor operacija Twittera, bivši direktor financija Pixara te bivši direktor marketinga Transferwisea.

Mnoga poznata imena investirala su već u ovaj startup poput slavne glumice Jessice Albe, Paula Buchheta, vodećeg programera Googleovog Gmaila, Michaela Arringtona, osnivača TechCruncha, Nicolasa Berggruena, jednog od sto najbogatijih ljudi te Rona Conwaya, najpoznatijeg investitora u Silicijskoj dolini i čovjeka koji je među prvima uložio u Google i Paypal.

Najpoznatiji proizvod Bellabeata je Leaf, pametni privjesak kojeg su u svibnju ove godine pustili u prodaju i u samo prvih sat vremena prodano je uređaja u vrijednosti 1,3 milijuna kuna. Razlog tako dobrog uspjeha je čak 120.000 prednarudžbi koje su rezultat aktivnog rada na prikupljanju zainteresiranih korisnika te optimizaciji tog procesa.

Ne propustite ovu priliku, saznajte iz prve ruke kako je Bellabeat nastao i razvijao se te na vrijeme osigurajte svoje mjesto na Startup srijedi putem Entrio sustava:
https://www.entrio.hr/event/startup-srijeda-sandro-mur-suosnivac-bellabeata-2798
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti