STEMFemme pruža studenticama STEM fakulteta priliku da rade na konkretnim projektima

Iskustvo će stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također, upoznat će se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju.

Martina Čizmić | 08.03.2022. / 17:20

Studenti, ilustracija (Foto: Getty Images)

 A1 Hrvatska, simbolično je na Dan žena, predstavio svoj STEMFemme program  namijenjen upravo ženama, studenticama završnih godina STEM fakulteta (FER, FESB, FERIT, TVZ, FOI, FPZ i PMF matematika). Kroz ovaj program one imaju priliku tijekom tri mjeseca stjecati iskustvo u A1 Hrvatska i raditi na konkretnim projektima uz primjenu najnovijih tehnologija i podršku mentorice. Uz to, studentice će uz plaćenu praksu dobiti i stručnu edukaciju te će se moći, bez prethodnih provjera, prijaviti za A1 Start pripravnički program kroz koji im se nudi prilika i dužeg ostanka u kompaniji.

Kako ističu, iskustvo će stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također, upoznat će se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju. 

Unatoč tome što su STEM zanimanja još uvijek dominantno muška, u A1 Hrvatska ističu, čak 80 posto žena radi na poslovima napredne analitike. Isto tako, 71 posto žena u kompaniji bavi se naprednim business analizama i IT arhitekturom, a također se nalaze i na vodećim menadžerskim pozicijama unutar tehničkog sektora poput data science područja, ICT infrastrukture te upravljanja mrežom i IT uslugama.

Prijave na A1 STEMFemme natječaj traju do 16. ožujka na službenoj stranici, aprogram će započeti 18. travnja te će trajati do kraja lipnja 2022. godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti