Nakon mjeseci testiranja među “izabranima i odabranima” GoPro je poslao obavijest kako je njihova nova kamera GoPro Fusion dostupna za prednarudžbe! Radi se o prvoj kameri za snimanje videozapisa u 360 stupnjeva s potpisom kompanije GoPro, a iz same tvrtke s ponosom ističu kako je ovo “najsvestranija kamera GoPro u povijesti”. Najvažnija je, naravno, karakteristika mogućnost snimanja videozapisa u VR (360 stupnjeva) i to u 5.2 K rezoluciji, zahvaljujući dvostrukim lećama kojima je opremljena ova nova akcijska kamera.

Naravno, GoPro Fusion vodootporna je (do 5 metara dubine, prema deklaraciji), dolazi s glasovnim kontrolama, kompatibilna je s postojećim GoPro aplikacijama za upravljanje kamerama… Iz kompanije GoPro dodatno napominju kako Fusion ima nevjerojatno napredan sustav stabilizacije u samoj kameri, što će svim korisnicima omogućiti snimanje i reprodukciju stabilnih videozapisa. Naravno, očekivano je da GoPro, koji se inače nalazi u problemima, u novu kameru polaže ogromne nade, jer ovo je proizvod koji bi ih trebao povući dalje u razvoju i poziciji na tržištu.

Nema apsolutno nikakve sumnje kako je GoPro Fusion odlična kamera, ali mnogima bi cijena mogla predstavljati problem. U prednarudžbi GoPro Fusion možete kupiti po cijeni od 700 eura, što je otprilike 5250 kuna, što je sve samo ne zanemariv iznos. Kako je tržište kamera svih vrsta, pa tako i akcijskih ili VR u posljednje vrijeme prepuno jeftinijih proizvoda, kvaliteta koju GoPro svakako ima samo je jedan od parametara kod odabira kamere. No, ako želite naručiti novu kameru GoPro Fusion, to možete učiniti ovdje.