Stiže novi Galaxy: Samsung priprema odgovor na iPhone 6S

Novi modeli Galaxy S telefona koje će Samsung predstaviti početkom sljedeće godine trebali bi donijeti ekran koji će prepoznati jačinu dodira prsta i novu tehnologiju koja bi trebala omogućiti brzo punjenje baterije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.12.2015. / 09:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je Galaxy S6 donio neke promjene koje su korisnici dugo vremena tražili od Samsunga poput metalnog kućišta te je ova kompanija predstavila i njegovu Edge verziju, odličan telefon sa zakrivljenim rubovima ekrana, prodaja ovih modela ipak je manja od očekivane. Kako bi popravili situaciju na mobilnom tržištu, Samsung je izabrao novog šefa mobilne divizije (D.J. Koh) čiji će prvi veliki test biti predstavljanje novog telefona iz Galaxy serije s kojim će ova kompanija konkurirati Appleovom iPhoneu 6S i drugim top modelima koji rade na Androidu. Prema brojnim glasinama koje smo tijekom proteklih mjesec dana mogli čitati na internetu, Samsung namjerava požuriti s predstavljanjem Galaxyja S7 i S7 Edge – iz ove kompanije nema nikakvih službenih informacija oko datuma predstavljanja te su neke prvotne glasine govorile da bi to moglo biti već u siječnju.

Informacije koje je The Wall Street Journal jučer objavio kažu da nove modele Galaxyja možemo očekivati krajem veljače te su objavili i informacije oko noviteta koje bi Samsung trebao predstaviti u ovim modelima, no napominju kako nije riječ o nekim revolucionarnim novostima, već o opcijama i tehnologijama s kojima se već mogu pohvaliti telefoni konkurentskih kompanija. Tako bi najveći novitet trebao biti ekran koji će moći prepoznavati jačinu pritiska prsta, što je opcija koju je u rujnu ove godine predstavio Apple na novim modelima iPhonea. Još jedan novitet koji bi novi S7 (Edge) trebao imati jest nova generacija USB-a (USB Type-C) koja bi trebala omogućiti brže punjenje telefona tako da bi baterije ovih uređaja uz samo trideset minuta punjenja trebali izdržati cijeli dan, a spominje se i mogućnost skenera oka.

Neki 'izvori blisku Samsungu' tvrde da bi klasični model S7 ponovno trebao dobiti dodatni utor za memorijske kartice (podsjetimo, Samsung je u ovogodišnjim modelima izbacio utor za memorijske kartice tako da je korisnicima dostupna samo interna memorija telefona), dok model sa zakrivljenim ekranom neće imati utor za dodatne kartice. Osim hardverskih noviteta, ono što jako zanima ljubitelje Samsunga jest i cijena nadolazećih modela jer je Samsung, kako bi poboljšao prodaju, nedugo nakon predstavljanja Galaxyja S6 smanjio njegovu cijenu.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti