Stiži veliki tvitovi: Ukida se ograničenje od 140 znakova?

Internetom se ponovno šire glasine prema kojima će Twitter uskoro ukinuti ograničenje od 140 znakova i omogućiti objavu tvitova do čak 10 tisuća znakova

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.01.2016. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Informacije o ukidanju ograničenja od 140 znakova na Twitteru mrežom kruže još od rujna prošle godine, a novinar Kurt Wagner s poznate tehnološke stranice Re/code sada tvrdi kako bi ova kompanija već do kraja ožujka mogla predstaviti novu opciju koja će korisnicima omogućiti objavu tvitova dužine do čak 10 tisuća znakova. Ipak, konačnu odluku još nisu donijeli niti u samom Twitteru tako da se u ovoj kompaniji možda ipak odluče na manju količinu znakova ili odgode predstavljanje ove opcije za drugi dio godine.

U slučaju proširenja broja znakova unutar tvita, naravno, ne bi se prikazivali svi znakovi (zamislite samo kako bi takvi tvitovi izgledali na ekranima telefona, odnosno koliko bi korisnici morali skrolati kako bi vidjeli samo jednu objavu), već bi se najvjerojatnije prikazivalo 140 znakova, a klikanjem tipke 'više' ili slično prikazao bi se cijeli sadržaj. Poanta ove promjena jest zadržati isti, tj. sličan i prepoznatljiv izgled ove mreže i u isto vrijeme korisnicima omogućiti objavu više sadržaja, napominju na Re/codeu. Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey svjestan je kako su promjene na ovoj mreži nužne jer, usprkos njenoj velikoj popularnosti, Twitter ne bilježi veliki rast broja korisnika, a svi noviteti koje su do sada pokušali nisu donijeli zadovoljavajuće rezultate.

Teško je vjerovati kako će proširenje broja znakova utjecati na povećanje broja korisnika, a zanimljivo je kako je nakon objave na Re/codeu reagirao i sam Dorsey – on je na Twitteru objavio screenshot teksta koji ima više od 140 znakova (objavama takvih screenshotova može se 'prevariti' Twitterovo ograničenje o broju znakova) u kojem je rekao kako ograničenje od 140 znakova 'inspirira kreativnost koju ova mreže nikada neće izgubiti', no napisao je i kako ljudi za veći broj znakova koriste screenshotove. Upitao je i kako bi izgledalo kada bi korisnici, umjesto screenshota tekstova s većim brojem znakova, objavili takav tekst direktno na Twitteru i dodao kako bi nove opcije Twittera korisnicima trebale omogućiti veću moć u korištenju ove mreže – čime je dao do znanja kako u ovoj kompaniji zaista razmišljaju o ukidanju ograničenja broja znakova te bi korisnici u budućnosti mogli sami odlučivati o dužini tvitova koje će objavljivati.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti