Što sve danas možete dobiti u pametnom telefonu za 700 kuna?

Nevjerojatno je kojim se tempom razvija tehnologija pametnih satova, a ovo je jedan od dobrih primjera.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.07.2016. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samo godinu dana unazad, Ulefonovi uređaji koštali su oko 100-injak dolara, no s poprilično slabijim karakteristikama, danas za tu cijenu možete dobiti odličan i vrlo moćan uređaj.

Primjerice, Ulefone Metal je uređaj s 5-inčnim zaslonom rezolucije 1280 x 720HD uz Gorilla Glass 3, no ono što iznenađuje su ostale specifikacije, pa tako Metal dolazi s 3GB RAM-a, 16GB interne memorije (proširive do 128GB), osmerojezgrenim procesorom 1.3GHz, odličnom Sonyjevom IMX149 kamerom s trećom generacijom CMOS tehnologije, te lećom sastavljenom od pet dijelova kako bi osigurala još bolju kvalitetu. Prednja kamera je 5MP, dok je stražnja 13MP.

Osim toga, tu je i čitač otisaka prstiju na stražnjoj strani uređaja s kojim možete, ovisno o prstu, otvarati različite aplikacije i naravno otključavati uređaj. ‘Off-screen’ geste omogućuju također pokretanje aplikacija sa zaključanog zaslona tako da samo ispišete slovo povezano s tom aplikacijom, primjerice “C” za kameru, “V” za glazbu ili “W” za email. 

Baterija od 3050mAh, prema Ulefonu, jednaka je onoj od 4500mAh na 5.5 inčnom uređaju s FullHD zaslonom, a sve to radi nove tehnologije za čuvanje energije. 

Ono što je izvrsno, jest cijena, pa je tako Ulefone Metal snižen s 169 dolara na 109 dolara, a uz koji možete dobiti besplatno kožnu torbicu, te zaštitne folije za zaslon.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti