Stopama konkurenata: Apple kreće u razvoj pametnog ekrana

Glavni naglasak o novostima vezanima za Apple je na konferenciji koja će se održati sljedeći tjedan, no Cookova kompanija počela je s razvojem potpuno nova dva uređaja o kojima do sada nije bilo glasina.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.04.2021. / 11:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasine o nepotvrđenim događajima/proizvodima dosad su objavljivali novinari koji su ih dobili od dobro obaviještenih i, naravno, anonimnih izvora, no ovaj tjedan informacije o Appleovoj nadolazećoj konferenciji dobili smo od umjetne inteligencije, tj. glasovne asistentice Siri. Nakon toga službena potvrda stigla je i iz Appleove kompanije - konferencija će se održati sljedeći utorak 20. travnja. Jasno, detalje o tome što će predstaviti nisu objavljeni, no i to znamo zahvaljujući glasinama, ovog puta od osoba od krvi i mesa, a ne od AI.

Slika nije dostupna Izlanula se: Siri otkrila kad je sljedeći veliki Appleov događaj i prije no što su ga službeno najavili

Ukratko, ne treba očekivati spektakl te bi Apple, osim ako ne bude nekih iznenađenja, trebao predstaviti nove modele iPada (spominje se nadograđeni iPad Pro, jeftiniji iPad te iPad mini), vjerojatno nove modele iMacova, a možda konačno vidimo i AirTags, uređaje koji bi vlasnicima Appleovih uređaja trebali olakšati pronalazak stvari.

Slika nije dostupna Stižu potpuno novi gadgeti iz Applea i Samsunga, a mogli bi biti jako popularni i korisni

Mnogo zanimljivijim čine se glasine o potpuno novim uređajima na kojima ekipa u Appleu radi, a o kojima do sada nije bilo riječi. Naime, nove informacije koje su se ovaj tjedan proširile internetom otkrile su da, pored telefona, tableta i računala, Apple trenutačno razvija i dva potpuno nova pametna uređaja. Kako iz Cookove kompanije u slučajevima ovakvih glasina uvijek vlada tišina, ne treba očekivati potvrdu predstavljanja tih gadgeta sve do službenog predstavljanja, što ne bi trebalo biti tako skoro jer su oba uređaja u početnom stadiju razvoja, ali svakako je zanimljivo saznati na kakvim budućim proizvodima rade inženjeri kompanije.

Jedan od tih uređaja jest pametni ekran koji se najbolje može opisati kao kombinaciju pametnog zvučnika HomePod i iPada. Slične uređaje već su predstavili Amazon i Google te će se njime moći upravljati opcijama pametne kuće, pregledavati fotografije, dobivati različite informacije poput podsjetnika i vremenske prognoze, slušati glazba, a mnogima će poslužiti za videorazgovore jer bi trebao imati kameru.

Slika nije dostupna Tim Cook je napokon progovorio o Appleovim planovima za autonomna vozila te je automobile usporedio s - robotima

Drugi uređaj čini se kao Apple TV na steroidima jer, osim što bi trebao omogućiti streaming videozapisa i igranje videoigara, imat će i ugrađen zvučnik te kameru za videorazgovore na velikim TV ekranima. Naravno, imat će i podršku za Siri s kojom će se moći upravljati glazbom, pametnim kućanskim aparatima itd.

Treba podsjetiti kako je Apple prošle godine spojio svoje odjele za razvoj HomePoda i Apple TV-a te bi spomenuti uređaji mogli biti rezultat spajanja tih odjela.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti