Strani investitori na 2. Startup Island konferenciji pokazali interes za regionalne startup projekte

Na Hvaru je održana druga po redu Startup Island konferencija koju je organizirao Zagrebački inkubator poduzetništva u suradnji sa londonskim Seedcampom.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.06.2014. / 12:39

Strani investitori na 2. Startup Island konferenciji pokazali interes za regionalne startup projekte

Na Hvaru je održana druga po redu Startup Island konferencija koju je organizirao Zagrebački inkubator poduzetništva u suradnji sa londonskim Seedcampom.

Startup konferencija ugostila je ugledne domaće i strane predavače koji su se rado odazvali jednoj od najatraktivnijih i najsunčanijih konferencija u regiji. Nakon što su svi sudionici, njih oko stotinjak, došli na Hvar cjeloviti program konferencije započeo je od jutarnjih sati u petak te trajao do subote predvečer. Na početku konferencije održan je Mini Seedcamp pod vodstvom Carlos Eduardo Espinala, partnera u Seedcampu. Svoje su ideje predstavili startup-ovi iz regije: 

HockeyCoachVision, aplikacija koja olakšava rad trenerima hokeja na način da putem tableta ili mobitela mogu unositi vježbe i taktike koje kasnije igrači proučavaju i uvježbavaju. 

Kickshops, platforma za izradu kvalitetnih web shopova za sve vrste uređaja, plaćanje se vrši u obliku male naknade nakon svake uspješne prodaje. 

Restoranko, online rezervacijski sustav koji olakšava odabir i proces rezervacije stola u željenom restoranu. 

Sportie, društvena mreža koja okuplja perspektivne sportaše i povezuje ih sa sportskim managerima i na taj način povećava šanse za uspjeh. 

Vipbit, aplikacija koja dodaje mogućnost plaćanja vaših usluga i proizvoda sa bitcoin valutom.

AuThink aplikacija predstavlja rješenje sa samo jednim ciljem, a to je pomoći djeci s autizmom i njihovim roditeljima koristeći modernu tehnologiju. 

Colombio, aplikacija koja novinarima olakšava posao u pronalasku novih informacija, a korisnicima pruža priliku da zarade objavljujući vlastite vijesti i slike koje novinari kupuju za malu naknadu. 

GuestEngage omogućuje hotelijerima da na brz i efikasan način organiziraju rezervaciju aktivnosti u sklopu hotela. 

Uplug, nova generacija dizajnerskih utičnica za struju, koja osim klasične utičnice ima i dva USB konektora namijenjena za punjenje vaših „gadgeta“.

Svoj interes za najtalentiranije pokretače projekata iz regije pokazali su i strani investitori. Osim Seedcampa, jednog od vodećih globalnih akceleratora, u radu konferencije sudjelovali su i Nenad Marovac, osnivač i direktor britansko-američkog VC fonda DN Capital, Christian Thaler-Wolski iz jednog od najjačih europskih fondova Wellington Partners te Stanislav Sirakov iz bugarskog fonda Launchub. Pokretači startupa imali su jedinstvenu priliku u ugodnom okruženju "otočke" konferencije razgovarati sa stranim investitorima o svojim projektima. 

U sklopu Startup Island konferencije u suradnji ZIP-a i mStarta najavljen je i mStart Ultra Haktječaj, spoj hackathona i natječaja.  Cilj je da mladi timovi u dva tjedna pokažu maksimum svojih vještina te ponude rješenje koje će ih odvesti do vrijednih nagrada.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti