Suosnivač YouTubea odstupio sa pozicije CEO-a

Array

Zimo Zimo Zimo | 30.10.2010. / 11:05

Suosnivač YouTubea odstupio sa pozicije CEO-a

Chad Hurley, odstupio je sa svoje pozicije izvšnog direktora u kompaniji koju je osnovao sa dvojicom prijatelja prije 5 godina, a koja je napravila revoluciju interneta. Pročitajte u nekoliko crtica povijest YouTubea.

Chad je izjavio kako će ostati nadzornik, dok će njegovu ulogu zamijeniti Salar Kamangar, dosadašnji podpredsjednik odjela za proizvode.

Hurley, Steve Chen i Jaws Karim osnovali su YouTube u prosincu 2005.g., i samo godinu dana kasnije prodali ga Google-u za 1.65 milijardi dolara. Chen je napustio kompaniju prije dvije godine, a Karim ranije.

Chen i Hurley prodajom YouTubea Google-u zaradili su svaki 350 milijuna dolara, dok je Karimov udio bio malo manji, pa se na njegov račun slilo “samo” 64 miljuna. Jedan od prvih YouTubeovih zaposlenika - Kamangar, zaslužan je za smišljanje inovativnih načina kako unovčiti masivan promet YouTubea.

YouTube je zaslužan za novu eru - sadržaja generiranog od strane korisnika, zapravo amaterskog videa koji je u tom smislu ostao i takav kakav je upješno je populariziran.

Nedavno su velike medijske kompanije obuhvatile YouTube kao marketinški i distribucijski kanal, a sama stranica broji najviše posjeta na videima glazbenika poput Justina Biebera, Lady Gage, Eminema i Miley Cyrus. Izuzetak su nezaobilazni “Evolution of Dance” i dijete koje ne može prestati smijati, koji su u top 10 najgledanijih YouTube videa svih vremena.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti