Odzvonilo višesatnim čekanjima: Ministarstvo pravosuđa uvodi novost koja će razveseliti mnoge

Za promjenu vlasništva i zabilježbe do sada se za to čekalo u redu i gubilo dane. Od danas se sve to može napraviti putem nove aplikacije ''Moje nekretnine''. Katastar i gruntovnica dostupni su na jednom mjestu. Rješavanje papirologije iz udobnosti naslonjača građani pozdravljaju.

DNEVNIK.hr | 28.11.2022. / 22:15

Galerija

E-Građani bogatiji su za još jednu uslugu. Čekanje u gruntovnici i katastru postaje prošlost.

Na jednom mjestu imat ćemo podatke i iz zemljišnih knjiga i iz katastra tako da će građanima biti olakšano pretraživanje podataka o njihovim nekretninama. Na jednom mjestu će imati podatke i iz zemljišnih knjiga i iz katastra, pojašnjava ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Aplikacija za nekretnine Aplikacija za nekretnine - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve o nekretninama dostupno je na danas predstavljenoj novoj aplikaciji koja se zove "moje nekretnine". Potrebno je skinuti je, registrirati se i nakon toga slijediti upute. Ono što možete saznati jesu sve promjene vezane za vaše nekretnine, odnosno nekretnine čiji ste vlasnik.

Aplikacija za nekretnine Aplikacija za nekretnine - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve promjene na njoj dolazit će izravno u sustav tako da smo završili digitalizaciju zemljišnih knjiga, rekla je Mirela Fučkar iz Ministarstva pravosuđa

Krajnji korisnici hvale rješavanje predmeta iz udobnosti svog doma

Branko iz Zagreba smatra da bi trebalo biti još više aplikacija koje bi olakšale posebno starijima da mogu iz kuće iz svog stolca rješavati sve probleme, da ne moraju čekati u redu.

Aplikacija za nekretnine Aplikacija za nekretnine - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Vadili smo izvatke iz zemljišne knjige, podatke zbog ostavine koje su nam trebale, sve se može lakše obavljati preko e-Građanina, to je super, ja sam zadovoljan
, rekao je Boris iz Zagreba, a s njim se slaže i Zdravko. Ima tih olakšica kojekakvih. Ne moraš hodati po tim institucijama, kazao je.

Osim građana, digitalizacijom zemljišnih knjiga profitirat će i brojni drugi.

CityX Aplikacija CityX dostupna je u više od 20 hrvatskih gradova, a najavljeno je širenje i na europsko tržište

Umirovljenici za računalom, ilustracija Od danas možete još jednostavnije predati e-Zahtjev za ostvarivanje prava na mirovinu i doplatak za djecu

Ovim će projektom sva ministarstva i zainteresirane institucije, jedinice lokalne samouprave i svi drugi zainteresirani biti povezani s našim registrom i moći će vaditi podatke koji su potrebni za raznorazne projekte i ostale investicijske priče, zaključuje Mirela Fučkar.

Vrijednost cijelog projekta je 22 milijuna kuna.

Više o najnovijoj usluzi platforme e-Građani pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti