Facebook je danas objavio kako je od milijardu logina dnevno, 0.06 posto njih ugroženo odnosno logira se putem tuđih profila.

Statistike su proizašle s Facebookovog bloga gdje su ujedno objavljene i nove mogućnosti za zaštitu samih korisnika, pa tako možete odabrati nekolicinu vaših prijatelja kojima vjerujete odnosno postavite ih kao 'trusted' koji će vam pomoći u slučaju da zaboravite šifru, ili vam netko otme vaš račun.

Niti jedan od tih prijatelje neće imati informacije kako bi pristupio vašem računu već će primiti kod pomoću kojeg ćete moći ponovo pristupiti vašem računu ako se iz nekog razloga nećete moći logirati.

Zanimljiva je situacija koju navodi Sophos, dakle klasičan primjer je da ukoliko vam netko provali na vaš račun, vrlo vjerojatno će izmijeniti 'trusted' prijatelje, zar ne? Dakle postavlja se pitanje, koliko je nova sigurnosna značajka Facebooka zapravo sigurna.

Još jedna od novosti je App Passwords koja će omogućiti pristup aplikacijama različitim korisničkim imenom i lozinkom od one koja stoji za vaš profil. Ova za razliku od prijašnje je bolja ideja pošto naša korisnička imena i lozinke želimo koristiti isključivo za Facebook, a ne za sve ostale servise.

Klik na sliku za veći prikaz.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju