Svjetske rejting agencije S&P Global i Moody's unaprijedile ocjenu United Grupe

United Grupa vidi ove odluke kao potvrdu uspješnih strateških inicijativa tvrtke, uključujući njeno širenje na grčko i bugarsko tržište.

Zimo Zimo | 07.06.2023. / 13:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u Jugoistočnoj Europi, sa zadovoljstvom objavljuje kako su rejting agencije S&P Global i Moody's pozitivno revidirale ocjene tvrtke i njene izglede u budućnosti.

S&P Global je poboljšao izglede za povećanje rejtinga United Grupe sa stabilnih na pozitivne, dok je Moody's unaprijedio procijene iz negativnih u stabilne.

To je rezultat uspješne prodaje infrastrukture mobilnih tornjeva United Grupe u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji tvrtki TAWAL za 1,22 milijarde eura, odnosno 20,1 puta vrijednosti EBITDA. Priljev sredstava od ove transakcije bit će iskorišten za isplatu obaveza koje dospijevaju 2024. i 2025.godine uz značajno smanjenje zaduženosti Grupe.

United Grupa vidi ove odluke kao potvrdu uspješnih strateških inicijativa tvrtke, uključujući njeno širenje na grčko i bugarsko tržište. Tvrtka ostaje posvećena unaprjeđenju svoje financijske stabilnosti i daljih mogućnosti za rast, uz istovremeno ulaganje u nove tehnologije i širenje mreže.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe, rekla je:

Prodaja naše mobilne infrastrukture omogućila nam je da optimiziramo strukturu kapitala, ojačamo našu financijsku poziciju i uspješno se nosimo sa snažnim globalnim makro-ekonomskim pritiscima. Ostajemo fokusirani na provođenje naše strategije rasta i pružanje inovativnih i visokokvalitetnih usluga našim korisnicima. Sretni smo da su S&P i Moody's prepoznali ovaj uspjeh.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti