TCL predstavio novu verziju TCL NXTWEAR naočala

TCL NXTWEAR S nosive naočale dolaze s dvostrukim 1080p Micro OLED zaslonima, a posebno je zanimljivo što im se mogu dodati i korekcijske leće.

Martina Čizmić | 01.09.2022. / 14:47

TCL-ove naočale (Foto: Zimo)

Uoči sajma IFA Berlin, TCL je predstavio novu verziju svojih naočala za proširenu stvarnost, TCL NXTWEAR S. Kako je istaknuto na predstavljanju, nove TCL NXTWEAR S nosive naočale dolaze s dvostrukim 1080p Micro OLED zaslonima, a posebno je zanimljivo što im se mogu dodati i korekcijske leće kako bi osobe koje nose naočale uživale u miješanoj stvarnosti (kombinaciji proširene i virtualne stvarnosti). Također, moguće je dodati i prednje leće (poput sunčanih) čime se ograničava vidno polje i naočale iz AR pretvara u VR.

Alcatel 1S TCL predstavio jeftine Alcatel uređaje i očaravajući crveni BlackBerry Key2

Predstavljanje TCL-ovih naočala (Foto: Zimo)

Među najznačajnijim novitetima su modificirane kontrole kako bi se korisniku olakšalo upravljanje postavkama. Umjesto traženja značajki na pametnom uređaju, glasnoća se podešava pomoću kotačića na lijevoj sljepoočnici, dok desna sljepoočnica kontrolira svjetlinu i prekidač 2D/3D načina rada. Pristupačnost je poboljšana zahvaljujući novom magnetskom pogo-pin konektoru, postavljenom na stražnjoj strani desne drške za jednostavno povezivanje s pametnim uređajima i računalima.

Zaslon i zvuk znatno su poboljšani uz smanjenje potrošnje energije. Zajedno s redizajniranim nizom zvučnika za precizan, oštar zvuk, vizualni i audio sadržaji postižu jasnoću na razini kina.

TCL-ove naočale (Foto: Zimo)

Prototip Googelovih naočala Google počinje s testiranjem pametnih naočala

Zahvaljujući redizajnu okvira, udobnije su za nošenje i dugotrajno gledanje različitog multimedijskog sadržaja, ali i FPV upravljanje dronom.

TCL NXTWEAR S bit će dostupan krajem 2022. godine na odabranim tržištima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti