Tehnološki lideri čestitaju Bidenu i Harris: Gates se veseli suradnji s novom administracijom u učinkovitijoj borbi protiv korone

Čestitke Joeu Bidenu i Kamali Harris stižu s brojnih strana, a čestitale su im i brojne poznate i utjecajne osobe tehnološke industrije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.11.2020. / 08:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Biden i proglašen novim predsjednikom SAD-a, počele su stizati čestitke sa svih strana. U skladu s vremenom u kojem živimo, većina je čestitala putem društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama i Twittera. Među inim, čestitke i podršku Bidenu izrazili su i sadašnji i bivši šefovi velikih tehnoloških kompanija, a mnogi su posebno čestitali i Kamali Harris, prvoj crnoj potpredsjednici SAD-a.

Bill Gates Bill Gates izvrijeđao Trumpova savjetnika i njegove postupke nazvao zloćudnima: "Imamo pseudostručnjaka koji savjetuje predsjednika"

Čestitke Bidenu izrazio je najbogatiji čovjek na svijetu i šef Amazona Jeff Bezos, koji, kao što je dobro poznato, nije bio u dobrim odnosima s Trumpom. U objavi na društvenim mrežama naglasio je kako jedinstvo, empatija i pristojnost nisu bili dio prošlog vremena tijekom kojeg je vladao Trump te kako su Amerikanci ponovno dokazali da je njihova demokracija jaka.

Na Twitteru se oglasio i Bill Gates, koji je, nakon što je čestitao Bidenu i Harris, napisao da se veseli raditi s novom administracijom i novim liderima s obje strane Kongresa kako bi uspjeli staviti rastuću pandemiju pod kontrolu. Gates je, kao što je dobro poznato, bio veliki kritičar načina na koji se u SAD-u vodila borba protiv pandemije te vjeruje kako će se s Bidenom stvari promijeniti te da će se Amerika uspješnije boriti protiv koronavirusa. Predsjednik Microsofta Brad Smith poručio je da je, ako SAD želi napredovati kao nacija, potrebno graditi nove mostove s kojima će se prebroditi udaljenosti koje razdvajaju ljude.

Zuckerbergova desna ruka Sheryl Sandberg, osim čestitki Bidenu i Harris, posebno je naglasila činjenicu da je Harris dijete imigranata te da rezultati izbora pokazuju veliki korak Amerike prema stvaranju vlade koja na najbolji mogući način prikazuje različitosti te zemlje. Dok Mark Zuckerberg (još) nije komentirao rezultate izbora, njegova supruga Priscilla Chan, uz čestitke, također je naglasila važnost izbora Kamale Harris koji predstavlja još jedan korak u dugačkom putovanju

Slika nije dostupna Ako na američkim izborima pobjedi Joe Biden, pred Muskom i Teslom su još bolji dani

Čestitkama su se pridružili i Jobsova udovica Laurene Powell Jobs, izvršni direktor Cisca Chuck Robbins, CEO Boxa Aaron Levie i brojni drugi lideri tehnoloških kompanija. Posebno je zanimljivo razmišljanje Levija, koji je rekao da Biden ne može napraviti ništa magično na poziciji prvog čovjeka SAD-a, no smatra kako državi i ne treba magija, već tržišna stabilnost, dugoročno planiranje i manje ometanja te da je njegova pobjeda odlična vijest za američku konkurentnost.

Izvor: Vox

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti