Telegram najavio brojne novitete na svojoj aplikaciji

Telegram je jedna od najpopularnijih alternativa platformama poput WhatsAppa i Vibera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.02.2024. / 13:31

Noviteti na Telegramu (Foto: Telegram)

Na službenom blogu komunikacijske platforme Telegram objavili su popis svih desetak novih opcija koje bi trebale razveseliti sve korisnike ove platforme, a većina će najvjerojatnije najviše cijeniti novitete vezane uz privatnost komunikacije.

WhatsApp Francuskoj premijerki prekipjelo: Zabranila ministrima i njihovim timovima korištenje WhatsAppa, Signala, Telegrama...

Telegram već dugo vremena ima opciju View Once, odnosno samouništive poruke i audio i videozapise koji mogu nestati odmah nakon što ih korisnici otvore ili u roku od 30 sekundi, nakon čega se zauvijek brišu. Kompanija je sada proširila ovu opciju i na glasovne i videoporuke. Dakle, putem Telegrama sada je moguće poslati glasovne i videoporuke koje mogu nestati odmah nakon što se otvore, odnosno nakon što se poslušaju i pogledaju. Takve se poruke ne mogu pauzirati, niti ostaju pohranjene na telefonu, već nestaju odmah nakon reprodukcije.

Za snimanje i slanje takvih poruka potrebno je držati (virtualnu) tipku za snimanje i prstom povući prema gore, nakon čega je potrebno kliknuti ikonu view-once. Kada primatelj dobije tu poruku, uz obavijest će mu se prikazati broj jedan, što je upozorenje kako je riječ o jednokratnoj poruci koja će se izbrisati.

Iako će s ovom opcijom takve poruke nestati s telefona, odnosno iz aplikacije, naravno da nema garancije da one neće biti na drugi način snimljene. Dovoljno je putem drugog telefona snimiti sadržaj ekrana na telefonu na kojem je instaliran Telegram. Što se ostalih noviteta tiče, na Telegramu je poboljšano pretraživanje, sada je moguće pauzirati pa nastaviti snimanje glasovnih i video poruka tako da se može poslati jedna poruka, umjesto slanja više uzastopnih poruka. Također, poboljšan je dizajn dijeljenja kontakata, kao i kvaliteta video poruka na Appleovim uređajima, a ubrzano je i prebacivanje ekrana između kamera s prednje i stražnje strane uređaja.

Kanali na Instagramu Popularna opcija s Telegrama sada je dostupna svim kreatorima na Instagramu

Korisnici pretplatničke verzije ove platforme (Telegram Premium) također su dobili neke nove mogućnosti poput bržeg učitavanja video storija te davanja odobrenja oko osoba koje mogu slati poruke, odnosno odabrati da poruke primaju samo od osoba sa svoje liste kontakata te pretplatnika. Također, pretplatnici će moći sakriti svoj “last seen” status i vrijeme kada su pročitali poruku, dok će i dalje moći vidjeti statuse drugih korisnika te vrijeme kada su pročitali poruke, ako su njihove postavke podešene da su vidljive osobama koje također imaju aktiviranu tu opciju. Za pretplatnike, dakle, to ograničenje ne vrijedi pa će moći sakriti svoj status, a imati pristup statusu korisnika koji ga nisu sakrili.

Izvor: Telegram
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti