Telegram praktički korisnicima već čestitao Novu godinu velikom nadogradnjom na samom isteku 2021. godine

Korisnici Telegrama prije isteka godine dobili su pregršt novih nadogradnji koje će im olakšati korištenje te popularne chat aplikacije.

Branimir Vorša | 31.12.2021. / 13:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Popularna aplikacija za dopisivanje Telegram ugurala je još jednu veliku nadogradnju prije isteka 2021. godine. Među novi značajkama je i skriveni tekst koji prikriva takozvane "spoilere".

Primjerice, ako ste pogledali najnoviji blockbuster holivudski hit poput Spider-Man: Now Way Home i želite brbljati putem Telegrama o tome s prijateljima, možete odabrati dio teksta u poruci i iskoristiti opciju "spoiler formatting", koja će sakriti taj dio teksta u poruci, notifikacijama i listi razgovora.

Ako i kad su vaši prijatelji spremni pročitati taj prikriveni dio teksta, oni to mogu učiniti jednostavnim dodirom na taj segment poruke.

Novost su i nove reakcije u stilu iMessage poruka s Appleovog iOS-a. Jednim dodirom (ili dodirom i držanjem na iOS-u), omogućit će korisnicima korištenje drugog emojija. U postavkama razgovora korisnici mogu i promijeniti koje emojije žele da im budu primarni na Android uređajima, ili preko rubrike Stickers and Emoji u iOS-u.

Slika nije dostupna Kome trebaju Facebook i WhatsApp? Milijuni se okrenuli Signalu, Viberu i Telegramu

Slika nije dostupna Telegram dosegnuo preko milijardu preuzimanja, postao aplikacija kojoj korisnici više vjeruju nego WhatsAppu

U privatnim razgovorima, reakcije su uvijek omogućene. Admini grupa i kanala na Telegramu mogu odlučiti žele li ih uključiti te koje restrikcije žele uvesti članovima grupe ili kanala.

Telegram odsad ima i korisnu opciju prijevoda. Putem postavki jezika, korisnik sad može omogućiti da se u izbornik konteksta sad doda i opcija prevođenja poruke. Isto tako korisnik može iz tog pravila izbaciti jezike koje dobro poznaje. Nova funkcija prijevoda dostupna je svim korisnicima Android uređaja, no korisnici iOS-a mogu je koristiti samo ako imaju iOS 15 ili kasniju verzije mobilnog operativnog sustava. Broj jezika koje Telegram podupire ovisi o operativnom sustavu pametnog uređaja korisnika.

Korisnici isto tako sad mogu generirati QR kodove za bilo koga s javnim korisničkim imenom, kao i za botove, grupe i kanale na Telegramu. Dovoljno je tapnuti ikonu QR koda pored korisničkog imena i odabrati boje i obrasce. Ako koristite Telegram, možete svoj QR kod pronaći u postavkama.

Telegramov tim redizajnirao je i kontekstualne izbornike na macOS-u s novim shortcut pokazateljima te animiranim ikonama. Aplikacija će isto tako odsad pokazati efekt preko čitavog zaslona u jedan-na-jedan razgovorima kad korisnik pošalje određeni emoji.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti