Popularna aplikacija za dopisivanje Telegram ugurala je još jednu veliku nadogradnju prije isteka 2021. godine. Među novi značajkama je i skriveni tekst koji prikriva takozvane "spoilere".

Primjerice, ako ste pogledali najnoviji blockbuster holivudski hit poput Spider-Man: Now Way Home i želite brbljati putem Telegrama o tome s prijateljima, možete odabrati dio teksta u poruci i iskoristiti opciju "spoiler formatting", koja će sakriti taj dio teksta u poruci, notifikacijama i listi razgovora.

Ako i kad su vaši prijatelji spremni pročitati taj prikriveni dio teksta, oni to mogu učiniti jednostavnim dodirom na taj segment poruke.

Novost su i nove reakcije u stilu iMessage poruka s Appleovog iOS-a. Jednim dodirom (ili dodirom i držanjem na iOS-u), omogućit će korisnicima korištenje drugog emojija. U postavkama razgovora korisnici mogu i promijeniti koje emojije žele da im budu primarni na Android uređajima, ili preko rubrike Stickers and Emoji u iOS-u.

Slika nije dostupna Kome trebaju Facebook i WhatsApp? Milijuni se okrenuli Signalu, Viberu i Telegramu

Slika nije dostupna Telegram dosegnuo preko milijardu preuzimanja, postao aplikacija kojoj korisnici više vjeruju nego WhatsAppu

U privatnim razgovorima, reakcije su uvijek omogućene. Admini grupa i kanala na Telegramu mogu odlučiti žele li ih uključiti te koje restrikcije žele uvesti članovima grupe ili kanala.

Telegram odsad ima i korisnu opciju prijevoda. Putem postavki jezika, korisnik sad može omogućiti da se u izbornik konteksta sad doda i opcija prevođenja poruke. Isto tako korisnik može iz tog pravila izbaciti jezike koje dobro poznaje. Nova funkcija prijevoda dostupna je svim korisnicima Android uređaja, no korisnici iOS-a mogu je koristiti samo ako imaju iOS 15 ili kasniju verzije mobilnog operativnog sustava. Broj jezika koje Telegram podupire ovisi o operativnom sustavu pametnog uređaja korisnika.

Korisnici isto tako sad mogu generirati QR kodove za bilo koga s javnim korisničkim imenom, kao i za botove, grupe i kanale na Telegramu. Dovoljno je tapnuti ikonu QR koda pored korisničkog imena i odabrati boje i obrasce. Ako koristite Telegram, možete svoj QR kod pronaći u postavkama.

Telegramov tim redizajnirao je i kontekstualne izbornike na macOS-u s novim shortcut pokazateljima te animiranim ikonama. Aplikacija će isto tako odsad pokazati efekt preko čitavog zaslona u jedan-na-jedan razgovorima kad korisnik pošalje određeni emoji.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju