Telemach Hrvatska tehnološki partner Weekend Media Festivala

Izlagači i posjetitelji premijerno će isprobati Telemachovu mrežu nove generacije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.09.2021. / 14:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Telemach Hrvatska, koji gradi najbržu 10 Giga optičku mrežu u Europi, ove godine je po prvi puta tehnološki partner Weekend Media Festivala gdje osigurava kompletnu infrastrukturu, optičku, WiFi i mobilnu. Tako će izlagači i posjetitelji imati priliku premijerno isprobati Telemachovu mrežu nove generacije te se uvjeriti u sve pogodnosti koje ona donosi.

U prostoru stare Tvornice duhana Telemach Hrvatska će izlagačima, zahvaljujući 4.000 metara optike, osigurati 100 priključnih mjesta na optičku infrastrukturu, što će im omogućiti prikazivanje videosadržaje visoke rezolucije i surfanje brzinama od čak 2 Gps. Za sve posjetitelje je osiguran najmoderniji WiFi sustav kojim se osigurava pristup Internetu iz svakog kutka prostora stare Tvornice duhana u Rovinju.

Za korisnike Telemach mreže, osigurana je i najmodernija 5G mreža te će korisnici s 5G uređajima moći koristiti brzine i preko 1,5 Gbps.

Iako su internetske brzine koje Telemach već danas omogućuje svojim korisnicima čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj, zahvaljujući značajnim ulaganjima u optičku mrežu uskoro će biti najveće u Europi. Zagreb uskoro postaje prvi 10 Giga grad u regiji te će do kraja sljedeće godine internetske brzine do 10 Giga biti dostupne na cijelom području Grada Zagreba. Najbržu optičku mrežu potom će dobiti i cijela Hrvatska.

Zahvaljujući snažnom ulagačkom ciklusu od preko milijardu i sedamsto milijuna, Telemach uz potporu United Grupe intenzivno radi na modernizaciji mobilne mreže i izgradnju najsuvremenije optičke mreže. U sljedećih godinu dana oko 170.000 hrvatskih kućanstava bit će pokriveno 10 Giga optičkom mrežom, a do sljedeće turističke sezone u cijeloj Hrvatskoj bit će dostupan 5G signal.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti