Telemach iskorištava sve prednosti svoje gigabitne mreže: Najniža brzina za korisnike bit će 1 gigabit

Telemach je u protekle tri godine uložio 100 milijuna eura u izgradnju gigabitne mreže.

Martina Čizmić | 09.05.2024. / 14:54

Adrian Ježina i Danijela Bistrički Morović (Foto: Telemach Hrvatska)

Telemach je odlučio u potpunosti iskoristiti prednosti svoje gigabitne internetske mreže koja je trenutno dostupna za 200 tisuća kućanstava u Hrvatskoj. Kako su istaknuli, svojim su korisnicima, ali i svima onima koji će to tek postati, odlučili ponuditi još jednostavnije tarifne pakete s isključivo gigabitnim brzinama. 

Tako Telemach svojim postojećim korisnicima optičkog interneta snižava cijene u njihovim Giga paketima, dok je najmanji paket od 300 Mega ukinut te njegovi dosadašnji korisnici sada dobivaju 1 Gigu, bez dodatnog podizanja cijene. Novim korisnicima na raspolaganju je najjednostavnija ponuda na tržištu, s dva jednostavna paketa - od 1 Gige i 2 Gige, kojima je cijena sada niža za četiri, odnosno za devet eura u odnosu na prije. 

Ključna prednost Telemacha je tehnološki napredna i cjenovno najpovoljnija usluga, i to bez cifranja. Zašto bismo našim korisnicima prodavali nešto manje kad uz vrhunskom tehnologiju mogu dobiti više i bolje po pristupačnim cijenama? Upravo je taj pristup pretočen i u našu najnoviju ponudu čime Telemachova snažna ulaganja u 10 Giga optičku mrežu dobivaju puni smisao, a korisnici najveću vrijednost za uloženi novac. Ozbiljni smo u namjeri da napredne tehnologije kontinuirano stavimo u punu funkciju i na korist svim građanima jer mi tu priču u Telemachu zaista živimo, ističe predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina dodavši kako korisnici u vremenima sve bržeg razvoja tehnologije više ne bi trebali birati između niske cijene i brzine već da telekomi moraju biti u stanju na jednostavan način ponuditi najmoćnije tehnologije.

Telemach je temelje za ovu ponudu postavio od prvog dana svog ulaska na tržište fiksne mreže, kad je zahvaljujući investiciji od 100 milijuna eura, prvi u Hrvatsku doveo najsuvremeniju najsuvremeniju tehnologiju te krenuo u smjeru snažnije digitalizacije Hrvatske prateći europsku razinu. Zahvaljujući tome, danas gotovo 200 tisuća kućanstava u 12 gradova diljem Hrvatske ima priliku za vrhunsko gigabitno iskustvo i to po najboljoj cijeni na tržištu.

Doprinos Telemacha u području optičke mreže ima posebnu važnost ako se uzme u obzir da je Telemach ovaj značajni pothvat napravio u samo tri godine. Svoju 10 Giga mrežu Telemach ubrzano gradi dalje s namjerom da do kraja 2027. godine bude dostupna za 500.000 kućanstava.

Osim toga, otkrili su i kako su izuzetno zadovoljni interesom za EON. 

Što se tiče mobilne telefonije, Ježina je potvrdio da za sad nema nikakvih planova za gašenje 2G i 3G mreže, već planiraju uvođenje novih frekvencija kojima bi dobili bolju pokrivenost na području cijele Hrvatske. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti