Tesla ima samo recepte, dok njihovi kuhari rade pravu hranu: Bizarno objašnjenje po čemu se Toyota razlikuje od Muskove tvrtke

Dok je Tesla još u fazi razmjene recepata, Toyotini gosti već sjede u njihovim restoranima i jedu hranu koju su im pripremili, objasnio je prvi čovjek japanske kompanije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2020. / 07:32

Toyota (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cijena dionica Tesle i njena vrijednost tijekom ove godine dosegli su rekordnu razinu te je, po tržišnoj vrijednosti, Muskova tvrtka prestigla sve konkurente i tradicionalne automobilske kompanije. O tome kolika je tržišna vrijednost Tesle najbolje govori podatak da je sa skoro 410 milijardi dolara veća od sedam japanskih proizvođača automobila - zajedno, komentirali su na CNBC-u.

Tesla Impresivno! Tesla je 6 godina ispred tradicionalnih kompanija poput Volkswagena i Toyote

No ako pitate prvog čovjeka Toyote Akija Toyodu, ta je cijena prenapuhana te smatra kako Tesla nema pravi poslovni model u stvarnom svijetu. Tijekom razgovora s novinarima nakon objave financijskih rezultata, komentirao je kako njegova kompanija prodaje puno više vozila i različite vrste vozila u odnosu na Teslu. Ukupno je danas na cestama diljem svijeta oko 100 milijuna njihovih vozila, dok planovi za fiskalnu 2021. koja završava u ožujku sljedeće godine uključuju prodaju oko 7,5 milijuna automobila. S druge strane, u Tesli se nadaju kako će broj prodanih vozila u ovoj godini premašiti 500 tisuća.

Kako bi usporedio Teslu i Toyotu, Toyoda je koristio zanimljivu i pomalo bizarnu usporedbu s restoranima i kuhinjom. Prema njemu, Tesla je još u fazi razmjene recepata te su uvjereni kako će njihov recept postati standardni recept po kojem će se kuhati u budućnosti. No dok Tesla tek razmjenjuje recepte budućnosti, Toyota ima pravu kuhinju i pravog kuhara i već sada pripremaju jela. Toyoda kaže kako imaju svoje goste koji su vrlo probirljivi oko hrane i već sjede u njihovim restoranima i jedu njihovu hranu.

Solarne ćelije na automobilu Bez potrebe za punionicama baterija: Toyota testira solarni Prius

Za razliku od Tesle, Toyota svojim gostima nudi puni menu koji uključuje automobile s motorima s unutarnjih sagorijevanjem, hibride i električne automobile, zaključio je restoransku usporedbu Tesle i Toyote Toyoda. Treba naglasiti kako je rekao da i oni imaju što naučiti od Muskove kompanije, a to se prvenstveno odnosi na njihov uspjeh s investitorima.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti