Tesla odgovorila na optužbe za kvar s ubrzanjem na njihovim automobilima: Podnositelja pritužbe prozvali za makinacije na buzi

Kompanija Tesla odgovorila je na najnoviju pritužbu podnesenu američkoj Agenciji za nacionalnu sigurnost u prometu u kojoj se navodi da njihovi modeli S, X i 3 imaju kvar uslijed kojeg iznenada i bez upozorenja ubrzavaju. Sve su nazvali lažima i optužili podnositelja te pritužbe da samo želi zaraditi na trgovanju dionicama te tvrtke.

Branimir Vorša | 21.01.2020. / 10:01

Tesla (Foto: AFP)

Odmah na početku svojeg priopćenja iz Tesle su prozvali podnositelja pritužbe, koju će američka Agencija za nacionalnu sigurnost u prometu razmotriti prije donošenja odluke o eventualnom pokretanju istrage, da je najobičniji "Teslin short-seller".

Termin short-seller označava osobu koja na burzi posuđuje (u ovom slučaju) dionicu i proda je po određenoj cijeni, a potom čeka da njezina vrijednost padne kako bi je otkupila po znatno nižoj cijeni nazad, dok razliku u profitu pospremi u džep. Takva aktivnost još se naziva i shorting (šorting).

Slika nije dostupna Musk ima novi problem: Razmatra se pokretanje istrage zbog "naglog i neočekivanog ubrzanja" čak 500.000 Teslinih modela

Slika nije dostupna Bliži se 100 milijardi dolara: Tržišna vrijednost Tesle veća je od vrijednosti GM-a i Forda zajedno

CNBC je izvijestio da je podnositelj pritužbe Brian Sparks, neovisni investitor koji trenutačno šorta Tesline dionice.

Mi istražujemo svaki pojedini incident u kojem vozač tvrdi prema nama da je njegovo vozilo ubrzalo suprotno njegovim komandama. U svakom takvom slučaju imali smo pristup podacima vozila i potvrdili da je automobil funkcionirao kako mu je i namjena", stoji u Teslinu priopćenju.

Dodaju da su u potpunosti transparentni prema navedenoj agenciji te da su o većini navedenih optužbi već razgovarali s regulatornim tijelim i proslijedili im podatke te zaključili da su ti podaci pokazali da vozila normalno rade.

Sam šef Tesle Elon Musk ima problem s investitorima koji šortaju dionice te tvrtke i tvrdi da oni samo šire laži o njegovoj kompaniji te da ih financiraju naftne kompanije.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti