Tesla u prvom tromjesečju prodao 6.457 Modela S u Sjevernoj Americi i Europi

Tesla je objavio nove rezultate svog poslovanja za prvo tromjesečje koji su nešto manji nego što je to bilo u zadnjem tromjesečju prošle godine, barem što se tiče isporuke vozila.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.05.2014. / 07:51

Tesla u prvom tromjesečju prodao 6.457 Modela S u Sjevernoj Americi i Europi

Tesla je objavio nove rezultate svog poslovanja za prvo tromjesečje koji su nešto manji nego što je to bilo u zadnjem tromjesečju prošle godine, barem što se tiče isporuke 

Prošle godine, Tesla je imao rekordnu prodaju od 6.900 Modela S, dok je ove godine prodaja nešto manja, odnosno dosegla je 6.457 automobila, nešto više nego što su očekivali, no uspjeli su proizvesti čak 7.535 automobila, što je rekord kompanije.

S dosad najvećim prihodima od 704.5 milijuna dolara, odnosno 25% više nego godinu dana ranije, Tesla je očito na dobrom putu prema uspješnoj kompaniji. Također, njima najvažnije tržište Kina, tek je otvorila svoja vrata za nova električna vozila, ujedno i najveće tržište običnih i luksuznih automobila na svijetu — u čiju kategoriju spada Tesla.

1.000 vozila već je na putu prema Kini od koje se puno očekuje, a da su objeručke dobro prihvaćeni, govori činjenica da je šangajska vlada odlučila besplatno dati registraciju svim vozačima Modela S, te će im pomoći u izgradnji Supercharger stanica u samo nekoliko tjedana.

Tesla ima ambiciozne planove za sljedeće tromjesečje u kojem planira isporučiti 7.500 vozila, čime bi bili bliži svoje planu da proizvedu ukupno 35.000 vozila u 2014. godini. Također, planira se povećati proizvodnja na 8.500 do 9.000 vozila u sljedećem tromjesečju, prvenstveno zbog sve veće potražnje i očito otvaranju novih tržišta.

Spomenimo kako se sljedeći mjesec planira lansiranje automobila za britansko tržište, s volanom na desnoj strani, te za Japan i Hong Kong krajem ljeta. Model X je također u planu, te bi u proizvodnju trebao krenuti u proljeće 2015. godine.

Sve vas koje zanima više detalja o Teslinim poslovnim rezultatima, možete pročitati objavu za javnost!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti