TikTok i Netflix obustavili svoje usluge u Rusiji: Nemamo drugog izbora

Američka vlada osudila je u subotu novi medijski zakon u Rusiji kojim se prijeti do 15 godina zatvora za širenje, kako Kremlj navodi, "lažnih vijesti".

Hina | 07.03.2022. / 10:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 TikTok i Netflix objavili su u nedjelju da obustavljaju svoje usluge u Rusiji nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u petak potpisao zakon kojim će se širenje "lažnih vijesti" kažnjavati do 15 godina zatvora.

Nemamo drugog izbora nego obustaviti prijenos uživo i novi sadržaj na našoj video usluzi dok razmatramo sigurnosne implikacije ovog zakona, objavila je ta društvena mreža u nizu objava na Twitteru. Dodali su da to neće utjecati na razmjenu poruka u aplikaciji.

Američka vlada osudila je u subotu novi medijski zakon u Rusiji kojim se prijeti do 15 godina zatvora za širenje, kako Kremlj navodi, "lažnih vijesti".

Ruska vojska Putin i službeno potpisao zakon protiv "lažnih informacija": Širenje neistina o ruskoj vojsci može se kazniti s 15 godina zatvora

Svoje poslovanje u Rusiji obustavljaju i streaming servis Netflix i tvrtka PricewaterhouseCoopers (PwC).

S obzirom na okolnosti na terenu, odlučili smo obustaviti našu uslugu u Rusiji, rekao je glasnogovornik Netflixa. Već su ranije najavili da će obustaviti buduće projekte i akvizicije u toj zemlji.

U međuvremenu je PwC najavio da planira svoju rusku tvrtku isključiti iz svoje šire mreže.

Odlučili smo da, u tim okolnostima, PwC ne bi trebao imati pridruženu tvrtku u Rusiji i da će stoga PwC Rusija napustiti mrežu, priopćio je globalni predsjednik tvrtke Bob Moritz.

U priopćenju se dodaje da će PwC pružati potporu humanitarnim naporima u Ukrajini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti