Tim Valiance zasluženo odnio pobjedu

Za prvo mjesto borilo se čak 192 natjecatelja iz 32 tima, a tim tvrtke Valiance ove je godine pokazao najveću spremnost, koncentraciju i vještinu.

Martina Čizmić | 21.05.2018. / 18:15

Galerija

Nakon puna dva dana adrenalinskih dvoboja u atraktivnoj gaming areni, završilo je četvrto izdanje turnira Good Game Zagreb 2018 powered by Vipnet.

Ove je godine zabilježen rekordni broj prijava kompanija koje su, osim iz Hrvatske, u Zagreb stigle iz Srbije, Slovenije i Austrije, čime je turnir dobio i međunarodni karakter, ali i po brojnim popratnim sadržajima koji su privukli stotine obožavatelja esport industrije. A u legendarnom Jadran filmu okrunjene su i ovogodišnje gaming legende – tim tvrtke Valiance osvojio je prvo mjesto i veličanstveni trofej koji se nakon dvije godine seli iz ureda Rimac Automobila.

Ovogodišnje izdanje ostvarenje je trogodišnjeg sna. Okupili smo 32 natjecateljska tima i više od 40 kompanija koje podržavaju ovu našu ideju, a upravo to je dokaz snage gaminga kao medija za razvoj poslovanja, team-buildinga, networkinga i employer brandinga. Iznimno smo ponosni na prikupljenih 100.000 kuna kojima ćemo mladim poduzetnicima promijeniti život nabolje, poručio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global, koji će uskoro predstaviti sve detalje i najaviti događanje koje će biti posebno zanimljivo svim poduzetnicima zainteresiranima za osvajanje te vrijedne nagrade. Posebno želim zahvaliti našem glavnom pokrovitelju Vipnetu, koji je, između ostalog, osigurao pokrivanje cijelog studija u Jadran filmu optičkom mrežom nove generacije i superbrzim internetom, a dobra responzivnost tijekom igranja bila nam je apsolutni prioritet, nadodaje Nikola.

Za prvo mjesto borilo se čak 192 natjecatelja iz 32 tima na domaćoj vrhunskoj gaming opremi MS i MSGW u jednoj od najpopularnijih esport igara Counter Strike:Global Offensive, a zabilježeno je više od 5287 ubojitih pogodaka te 1196 asistencija. Tim tvrtke Valiance ove je godine pokazao najveću spremnost, koncentraciju i vještinu, pa će pehar cijelu iduću godinu ponosno krasiti njihov ured u Zagrebu. Drugo mjesto pripalo je timu tvrtke Locastic, dok su treće mjesto osvojili igrači tvrtke Nanobit.

Bila nam je velika čast sudjelovati na ovogodisnjem turniru i odmjeriti snage s najjačim tehnološkim tvrtkama regije. Konkurencija je bila žestoka, a nama je od samog početka bilo jasno da nemamo baš nikakve šanse, no to nas nije obeshrabrilo da se prijavimo. Izgubili smo sve utakmice i završili s rezultatom 33:0, ali smo se odlično proveli i upoznali fenomenalne ljude! Koristimo ovu priliku da čestitamo pobjednicima Valianceu te zahvalimo našim dečkima (K9, Stinger, Starboy, Rabbit, Saveznik, Shivaoc) što su prihvatili izazov. Također, sve pohvale organizatoru, a vidimo se nagodinu i garantiramo minimalno 33:11, poručili su iz tvrtke Deloitte nakon turnira.

Atraktivna scenografija i produkcija pretvorila je filmski studio Jadran filma u originalnu retrofuturističku arenu u kojoj su se mogle isprobati neke već dobro poznate, ali i najnovije igre poput Rocket Leaguea, Overwatcha, PES-a kao i Phageborn, igra hrvatske developerske tvrtke Games Revolted te I hate running backwards hrvatske tvrtke Binx. U EXPO dijelu posebno zanimljiva bila je VR zona, kao i Retro Corner s nekima od najstarijih igrica na svijetu koje su posjetitelje vratile u djetinjstvo i davne osamdesete godine prošlog stoljeća.

Pažnju su privukli i bicikli Greyp tvrtke Rimac Automobili koji su na turnir stigli s dva aktualna modela. Burger Corner s omiljenim zagrebačkim Submarine burgerima bilo je glavno okupljalište igrača između mečeva, a sam kraj turnira obilježio je koncert osječkog hip-hop dvojca Krankšvester.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti