Tinejdžeri napravili aplikaciju pomoću koje je naručiti pizzu lakše nego ikad

Aplikacija Yo, koliko god je proglasili beskorisnom, potaknula je ovu petoricu tinejdžera iz Brooklyna da napravi Push for Pizza, odnosno Yo za naručivanje hrane.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.08.2014. / 11:13

Tinejdžeri napravili aplikaciju pomoću koje je naručiti pizzu lakše nego ikad

Aplikacija Yo, koliko god je proglasili beskorisnom, očito je podigla letvicu kada pričamo o jednostavnosti mobilnih aplikacija. Naime, petorica tinejdžera iz Brooklyna napravila su Push for Pizza, odnosno Yo za naručivanje hrane. 

Iako kod nas još uvijek nisu shvatili važnost mobilnih uređaja, većina restorana nema ni web stranicu a kamoli mobilnu aplikaciju. Sve u svemu, Push for Pizza je aplikacija koja od vas zahtjeva da prvo upišete vašu adresu i kreditnu karticu, da bi nakon toga jednim jedinim tapom naručili pizzu na vašu adresu. 

Dakle, sve je upravo tako jednostavno kako i zvuči, no izraditi ovakvu aplikaciju baš i nije jednostavno. Ovim dečkima je bilo potrebno pet mjeseci kako bi aplikacija stigla na App Store. Push for Pizza ima i poslovni model, pa će ekipa zaraditi od malog postotka koji uzima od svake narudžbe, a od prvog dana aplikacija ima doseg preko cijele Amerike s obzirom da koriste API koji podržava gotovo sve pizzerije u državi. 

Ovo je samo prva verzija, a uskoro bi mogli vidjeti i mogućnost narudžbe bilo kakve hrane, istaknuo je za TechCrunch Cyrus Summerlin, jedan od petorice pokretača ove aplikacije. 

Kako bi vam stvari bile još jasnije, pogledajte ovaj pomalo drugačiji video koji objašnjava kako su došli na ideju i čemu zapravo služi aplikacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti