TOP modeli: Ovo su tri najbolja nova phableta!

U proteklih mjesec i pol tri velike mobilne kompanije predstavile su nove phablete, a dva modela uskoro će se pojaviti u prodaji i na našem tržištu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.10.2014. / 07:32

TOP modeli: Ovo su tri najbolja nova phableta!

Umjesto kupovine i pametnog telefona i tableta sve više korisnika u posljednje vrijeme odlučuje se na kupovinu samo jednog uređaja – phableta. Riječ je o hibridima između smartphonea i tableta koji imaju veći ekran od prosječnih telefona (od 5,5 inča pa na više), ali su i dalje manji od tableta tako da ih se može nositi u džepovima i koristiti za telefoniranje. U posljednjih mjesec i pol dana tri velike mobilne kompanije predstavile su svoje nove modele ovih hibrida, od čega dva modela u listopadu stižu i na naše tržište tako da će korisnici koji namjeravaju kupiti novi model phableta imati slatkih briga oko odabira novog mobilnog uređaja.

Ovo su tri najbolja nova phableta:

iPhone 6 Plus – popularnost ovih hibridnih uređaja iznenadila je i ekipu iz Applea koja je morala priznati da je iPhoneovih 4 inča premalo za većinu korisnika pa su prošlog mjeseca predstavili 4,7 inčni iPhone, ali i svoj prvi phablet iPhone 6 Plus. Prve recenzije ovog telefona govore da je riječ o jednom od najboljih modela na tržištu te ga krase brzi procesor i baterija te odlična kamera (8MP), a najveća mana mu je mogućnost savijanja u džepovima (afera bengate). Iako ima dijagonalu ekrana od 5,5 inča (uz gustoću piksela od 401 ppi), ovaj je telefon najmanji od ova tri modela, a neki analitičari smatraju da bi veliki interes za iPhoneom 6 Plus mogao utjecati na smanjenu prodaju iPada mini. U ponudi su modeli sa 16, 64 i 128 GB memorije, a prodaja ovog telefona, kao i iPhonea 6 u Hrvatskoj počinje u petak 31. listopada.

Samsung Galaxy Note 4 – model Note 4 ima istu dijagonalu ekrana kao i prethodnik (5,7 inča), ali ima veću rezoluciju (1440x2560 piksela). Ovaj phablet može se pohvaliti fantastičnim hardverom – snažan četverojezgreni procesor, 3GB RAM-a, 32GB memorije koja je proširiva microSD memorijskim karticama kapaciteta do 128GB te 16MP kamera. Operativni sustav na kojem radi je, naravno, Android, verzija 4,4 KitKat, no za očekivati je da će se uskoro moći nadograditi na novu verziju Android 5 Lollipop.  

Nexus 6 – Google svake godine predstavlja svoje Nexus pametne telefone u suradnji s mobilnim partnerima, a ove su godine na razvoju Nexusa 6 surađivali s Motorolom te je ovaj model baziran na nedavnom predstavljenom Moto X smartphoneu. Novi Nexus ima veći ekran u odnosu na iPhone i Samsung te njegova dijagonala iznosi čak 6 inča. Također, riječ je mobilnom uređaju s odličnim hardverom (2,7GHz četverojezgreni Snapdragon 805 procesor, 13MP kamera s optičkom stabilizacijom slike, prednja 2MP kamera) te je ovo prvi model koji radi na novoj verziji Androida 5.0 Lollipop. U prodaji bi se trebao pojaviti početkom studenog.

Foto: Samsung, Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti