Traže se najbolji igrači u CS:GO koji će predstavljati Hrvatsku na IESF World Championshipu 2022.

Da bi mogli sudjelovati, zainteresirani igrači moraju biti stariji od 16 godina i imati hrvatsko državljanstvo, posjedovati svoj primjerak igre te imati valjani Steam račun.

Martina Čizmić | 25.05.2022. / 08:52

Kvalifikacije za CS:GO (Foto: Hrvatski eSport savez)

Hrvatski eSport Savez i Esport Adria organiziraju hrvatske kvalifikacije u Counter Strike: Global Offensive. Najbolji igrači, koji se dokažu u ovoj dinamičnoj videoigri, imat će priliku braniti boje Hrvatske na IESF World Championship 2022 koji će se održati krajem godine na Baliju u Indoneziji (27.11.-9.12.). 

Kako ističu iz Saveza, najbolja hrvatska CS:GO ekipa predstavljat će svoju zemlju i na European Esports Championshipu 2022., europskom natjecanju koje će finale imati u srpnju u rumunjskom Oradeu (5.-10.07.).

Tražimo najbolji hrvatski CS:GO tim koji će predstavljati hrvatsku na službenim natjecanjima International Esports Federationa (IESF) i European Esports Federationa (EEF). Hrvatski predstavnici prvo će imati priliku izboriti mjesto na European Esports Championshipu u Oradeu u Rumunjskoj putem online kvalifikacija koje se igraju od 4. do 7. lipnja. Najboljih 15 nacionalnih timova će, uz domaćina Rumunjsku, osigurati mjesto na LAN završnici od 5. do 10. srpnja.
Bez obzira na plasman u online kvalifikacijama za europsko prvenstvo, imat će priliku predstavljati Hrvatsku na IESF World Championshipu na Baliju, krajem godine, s potpuno pokrivenim troškovima puta i smještaja,
ističu iz Saveza. 

Da bi mogli sudjelovati, zainteresirani igrači moraju biti stariji od 16 godina i imati hrvatsko državljanstvo, posjedovati svoj primjerak igre te imati valjani Steam račun. Dokaz o državljanstvu morat će se dostaviti odmah po završetku nacionalnih kvalifikacija.

Hrvatske CS:GO kvalifikacije za IESF World Championship održat će se u ponedjeljak 30. svibnja s početkom u 18:00 sati. Prijave su besplatne i otvorene za sve igrače koji zadovoljavaju gore spomenute uvjete, a igrat će se single elimination Bo1 s finalom u Bo3 formatu.

Iz Saveza napominju kako su pravila za kvalifikacije usklađena s pravilima IESF-a, a osigurali su i prijenos najvažnijih mečeva na multimedijskim kanalima Esport Adria. 

Prijenos najvažnijih mečeva hrvatskih kvalifikacija bit će dostupan na Twitch.tv, YouTube, Trovo kanalima Esport Adrije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti