Trump: Nemam ništa protiv toga da Microsoft preuzme TikTok, dobit ćemo mnogo novca od toga

Trump je rekao da će američko ministarstvo financija dobiti mnogo novca od ove prodaje, no nije jasno kako će se to dogoditi.

Hina | 04.08.2020. / 08:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američki predsjednik Donald Trump kazao je u ponedjeljak da se ne protivi tome da Microsoft Corp preuzme američke operacije TikToka te je najavio da će zabraniti njegov servis u SAD-u ne dođe li do prodaje do 15. rujna.

Ove su najave uslijedile nakon što je Trump u petak objavio da planira zabraniti američke operacije te kineske videoaplikacije nakon odbijanja moguće prodaje Microsoftu.

Trumpova današnja objava potvrđuje izvješće koje je Reuters prenio u nedjelju da se Trump složio dati tvrtki ByteDance 45 dana za pregovore o prodaji popularne aplikacije Microsoftu.

Trump je također rekao da će američko ministarstvo financija dobiti mnogo novca od te prodaje, no nije jasno kako će se to dogoditi.

Microsoft je u nedjelju objavio da razgovarao s Trumpom i da je spreman nastaviti razgovore o prodaji TikToka u SAD-u.

Mnogi prominentni republikanci, uključujući kongresnog republikanskog čelnika Kevina McCarthyja, objavili su izjave potpore Microsoftovoj akviziciji TikTokovih operacija u SAD-u.

Neki kongresni dužnosnici zabrinuti su zbog mogućeg negativnog utjecaja Trumpove zabrane TikToka na mlade glasače, s obzirom na to da aplikacija ima 100 milijuna korisnika u SAD-u.

Microsoft i  TikTokova tvrtka vlasnica ByteDance obavijestili su američku vladu o namjeri da istraže preliminarni prijedlog Microsofta da kupi TikTokov servis u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Američki dužnosnici navode da TikTok predstavlja nacionalni rizik zbog osobnih podataka s kojima raspolaže. TikTokov izvršni direktor Kevin Mayer objavio je prošlog tjedna na blogu da je tvrtka odlučna slijediti američke zakone i da je dopustila stručnjacima uvid u svoje operacije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti