Trump više ne smije koristiti Android: Dobit će 'dječju igračku'

Trump više neće smjeti letjeti svojim avionom, a smartphone s Androidom morat će zamijeniti mobilnim uređajem kojeg je Obama nazvao dječjom igračkom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.01.2017. / 08:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Donald Trump preuzeo je poziciju vjerojatno najmoćnijeg čovjeka svijeta koja donosi velike odgovornosti i beneficije, no i neke restrikcije pa od ovog tjedna više ne smije letjeti svojim omiljenim avionom kojeg će zamijeniti Air Force One, a zabranjeno mu je korištenje dosadašnjeg pametnog telefona. Tako će morati isključiti omiljeni Galaxy smartphone, a dobit će novi i neimenovani šifrirani model kojeg je odobrila američka tajna služba i čiji će broj znati samo nekoliko ljudi na svijetu. Uoči inauguracije jedan od navodnih Trumpovih strahova bila je izolacija jer više neće moći komunicirati s ljudima na način kao dok je bio samo poduzetnik i predsjednički kandidat. Iako nema nikakvih podataka o telefonu koji će koristiti, Obama je u jednom intervjuu opisao kako izgleda predsjednički telefon – poput 'igračke trogodišnjeg djeteta' s kojim nije moguće fotografirati, slušati glazbu niti slati poruke.

Sada već bivši američki predsjednik priznao je kako je, s obzirom da voli tehnologiju, bio ljubomoran na ženu i djecu i cool telefone koje su koristili, a koji su njemu, zbog sigurnosni, bili zabranjeni. U jednom govoru 2013. godine priznao je kako mu je zabranjeno koristiti iPhone, a neke su glasine tada govorile kako u Bijeloj kući testiraju Samsungove i LG-jeve pametne telefone za internu uporabu, no naravno, o tome nisu objavljene nikakve službene informacije. Ipak, prema AP-u, Obama je imao još jedan telefon s kojeg je mogao objavljivati poruke na Twitteru, što je informacija koja će razveseliti Trumpa jer je poznata njegova 'ljubav' prema ovoj društvenoj mreži i ovakvom načinu komunikacije.  

Izvor: NY Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti