Tviter kao platforma za informisanje sa kriznog područja #kosovo

U Srbiji je prošle nedelje Twitter bio glavna tema na internetu pa i u klasičnim medijima.

Zimo Zimo Igor Manječić | 03.08.2011. / 19:48

Tviter kao platforma za informisanje sa kriznog područja #kosovo

U Srbiji je prošle nedelje Twitter bio glavna tema na internetu pa i u klasičnim medijima.

Usled krize na Kosovu koja i ovih dana okupira veliku pažnju postavlja se pitanje da li će Twitter u pojedinim segmentima zameniti klasične medije.

U situacijama u kojima je potrebno brzo reagovanje i informisanje pokazalo se da je Twitter platforma koja je mnogo brža i pogodnija za informisanje od klasičnih medija.

O ovogodišnjem zemljotresu u Kraljevu ljudi su prvo saznali na Twitteru dok su mediji vest preneli par sati kasnije. Ista situacija je i sada, prve informacije o krizi na Kosmetu se mogu naći na hash tagu #kosovo a među najaktivnijima ističe se Stefan Živković (@stefanzivkovic), twitteraš koji sa lica mesta tvituje.

Na taj način oni koji ga prate bivaju upućeni u celu situaciju, a on sam je za samo par dana skupio preko 4.500 followera.

Nema sumnje da ćemo i u budućnosti Twitter sve više koristiti za informisanje ali postavlja se pitanje koliko vam je bitna sama brzina informisanja na štetu potvrđenosti informacije jer tvitove može svako pisati, što može dovesti i do zloupotreba, pogotovo kod ovako ozbiljnih kriznih situacija.

Igor Manjenčić je internet marketing profesionalac i konzultant za kreiranje kompletnog online prisustva. Na fakultetu organizacionih nauka drži vježbe iz internet tehnologija i elektronskog poslovanja. Jedan je od pokretača Buzzille, bloga o marketing buzz-u, viralnom i gerila marketingu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti