Jack Dorsey i ekipa iz Twittera konstantno razmišljaju o načinima na koje mogu povećati broj korisnika, ali i unovčiti popularnost i trenutačnu veliku korisničku bazu te mreže. Među potencijalnim novim opcijama već neko vrijeme spominje se mogućnost pokretanja grupa, kako bi se povezali korisnici s istim interesima poput sporta, glazbe i slično, ali i dvije opcije zahvaljujući kojima bi korisnici te mreže mogli početi zarađivati novac.

Slika nije dostupna Prvi tvit ikad objavljen prodan za impresivnih 2,9 milijuna dolara

Jedna od tih opcija su tzv. super pratitelji, odnosno pretplata na mrežu i profile s kojom bi pratitelji dobili nekakav ekskluzivan sadržaj koji ne bi bio dostupan onima koji neće plaćati pretplatu. Druga takva opcija trebali bi svim korisnicima Twittera omogućiti davanje napojnice osobama koje prate i čiji rad cijene. Zahvaljujući jednoj korisnici te mreže, ovaj smo tjedan saznali smo kako bi trebala izgledati opcija davanja napojnice korisnicima Twittera.

Na profilu te društvene mreže, lijevo od opcija za praćenje, obavijesti i ikone tri točkice (klikom na nju otvaraju se nove opcije na ovoj mreži) trebala bi se pojaviti ikona novčanica. Klikom miša, odnosno dodirom prsta na ekranu telefona i tableta po toj ikoni, pojavit će se popis nekoliko platformi putem kojih će se moći platiti korisnicima. Među njima nalazi se i aplikacija Cash App (čiji je CEO šef Twittera Dorsey) te Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal i Venmo.

Osim na samom Twitteru, ova kompanija priprema i sličnu mogućnost davanja napojnice i unutar svog konkurenta Clubhouseu - Twitter Spacesa.

Slika nije dostupna Twitter je pokušao kupiti Clubhouse za čak 4 milijarde dolara

Iz Twittera o novim opcijama još šute tako da nije poznato kada bi na korisničke profile mogli dodati opciju plaćanja napojnice, a nije poznato hoće li ta opcija biti dostupna svim korisnicima ili samo nekim popularnijim, s većim brojem pratitelja.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju