Kako sve više korisnika koristi Twitter na mobilnim uređajima tako se i njihov fokus sa oglašivačima preusmjeruje na mobilnu platformu.

Promotivni trendovi i tweetovi već se neko vrijeme prikazuju u rezultatima pretraživanja na aplikaciji za iPhone i Android, te na mobilnom webu, a promotivni profili i promotivni tweetovovi u timelineu također su dostupni no za sada samo mobilnom webu.

Twitter je na svom blogu najavio kako uskoro kreću i promotivni profili i tweetovi i na nativnim mobilnim aplikacijama, pa će tako mali broj korisnika početi viđati promotivne tweetove na vrhu svog timeline branda kojeg već prate.

No iako na prvu izgleda kako ćemo biti zatprani plaćenim tweetovima, iz kompanije su se pobrinuli da ipak ne dođe do toga, pa će se tako ti tweetovi pokazivati kao i svaki drugi tweet, dakle samo jednom i kako ćete scrollati taj će se tweet 'spuštati' zajedno s ostalim.

Što se tiče tweetova u rezultatima pretraživanja, prikazivat će se samo relevantni promotivni tweetovi, a ukoliko naiđete na neki kod kojeg to nije slučaj, jednostavno ga pomoću swipea možete ukloniti.

Promotivni će se računi prikazviati na listi 'Who toFollow', tako da i tu neće biti previše distrakcije. Dakle kada sagledamo cijelokupnu situaciju, ipak nije tako loše i nećemo biti zatprani plaćenim tweetovima, jer od kada su krenuli sa oglasima, iz Twittera ističu kako su uvijek pazili da korisnik bude na prvom mjestu.