Twitter će uskoro predstaviti novu video uslugu

Mnogi će reći kako Twitter, iako je riječ o jednoj od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, još uvijek nije 'pronašao pravoga sebe', stoga se u kompaniji konstantno planiraju nove usluge...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 11.01.2015. / 11:00

Twitter će uskoro predstaviti novu video uslugu

Mnogi će reći kako Twitter, iako je riječ o jednoj od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, još uvijek nije "pronašao pravoga sebe", stoga se u kompaniji konstantno planiraju nove usluge...

Cilj je, dakako, povećanje broja korisnika i kvalitetnije pozicioniranje na tržištu, s naglaskom na brzinu i interaktivnost. Nije tajna da Twitter vrlo često "gleda u tuđe dvorište", prije svega ono Facebookovo, što popriličan broj korisnika ne voli i ne odobrava, ali u žestokoj tržišnoj utakmici sentiment je zapravo nepoznat pojam. Činjenica je kako Facebook, usprkos predviđanjima kako će mu broj korisnika padati i dalje dominira, jedan od segmenata u koji je najpopularnija društvena mreža na globusu posebno "zagazila" je upravo video na internetu. Ako se zna da korisnici Facebooka pregledaju više od milijardu video zapisa na dnevnoj bazi, onda je jasno kako se radi o ozbiljnom poslu koji donosi popularnost, a popularnost, kao što znamo, donosi profit koji je "sveto pismo", što god netko mislio o tome. 

Stoga je i Twitter odlučio predstaviti novu uslugu objave videa, objavio je ReCode, pozivajući se na "neimenovane, ali kompaniji vrlo bliske izvore". Navodno bi video na Twitteru trebao biti u produkciji vrlo brzo, u roku od "nekoliko tjedana", ali iz samog Twittera ovu najavu za sada nisu komentirali. Video koji će korisnici moći objavljivati izravno kroz Twitter aplikaciju imati će neku vrstu vremenskog ograničenja, vrlo sličnu onoj koju prakticira Vine, a prema navedenim izvorima eksperimentiralo se sa 20 sekundi, ali to ne znači da će u konačnici to biti završna verzija. Ako se zna da su u studenom prošle godine u Twitteru najavili kako rade na novom video alatu, onda je zapravo vrlo izvjesno da će se objava i dogoditi. Prve informacije su kazivale kako će se to dogoditi u prvoj polovici 2015. ali prema najnovijim objavama ipak će se to dogoditi nešto brže. 

Definitivno će biti vrlo zanimljivo pratiti i vidjeti što će to Twitter ponuditi i kakav će biti odaziv korisnika, što je na kraju balade jedino bitno. 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti