Twitter najavio velike promjene, uključujući i naplatu za pristup dijelu sadržaja

Korisnici s velikim brojem pratitelja u budućnosti će moći početi s naplaćivanjem nekih tvitova i dodatnog sadržaja, a na Twitteru spominju mjesečnu pretplatu od 5 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.02.2021. / 09:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Planovi Twittera za budućnost vezani uz dvije stvari - povećanje broja korisnika te povećanje prihoda, a da bi se te ambicije ostvarile potrebne su neke promjene i noviteti na toj mreži. Kakve promjene možemo očekivati, iz kompanije su objavili jučer te, među inim, uključuju i naplatu pristupa sadržaju na toj mreži. Sam Twitter će, kao i sve ostale društvene mreže, ostati besplatan, no korisnici na njemu dobit će mogućnost zarade od sadržaja koji objavljuju.

Slika nije dostupna Twitter pokrenuo Birdwatch kao rješenje u borbi protiv dezinformacija, evo o čemu je riječ

Opcija Super Follows tako će omogućiti da korisnici s velikim brojem pratitelja na Twitteru naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju. Dok bi klasični tvitovi i dalje trebali ostati besplatni, za određenu pretplatu (spominje se 5 dolara mjesečno) pratiteljima će biti dostupni dodatni tvitovi, bonus materijali, pretplata na newsletter, pristup nekakvim dodatnim grupama koje su pokrenuli korisnici itd. Iz Twittera kažu kako će tako kreatori sadržaja i izdavači i na njihovoj mreži dobiti mogućnost direktne naplate svog sadržaja, no dio svog kolača sigurno će uzeti i sam Twitter, iako trenutačno još nema informacija o tome koliko bi mogla iznositi njihova provizija.

Naplaćivanje sadržaja nije jedina velika novost koju je jučer najavio Twitter. Predstavili su i mogućnost pokretanja grupa, odnosno zajednica (Communities) na toj društvenoj mreži koje će, kao i na Facebooku, biti bazirane oko zajedničkih interesa korisnika. Na The Vergeu kažu kako bi se pokretanje zajednica moglo pokazati uspješnim jer je dosad mnogim novim korisnicima Twittera najveći problem bio što nisu znali što raditi na toj mreži jednom kada otvore profil. S pokretanjem posebnih zajednica moći će se odmah pridružiti takvim grupama s čijim članovima imaju iste ili slične interese te se odmah uključiti u praćenje i rasprave.

Slika nije dostupna Bez reklama i praćenja korisnika: U Twitteru razmišljaju o uvođenju pretplate

Ono što još ne znamo jest kada će ove opcije postati dostupne jer iz Twittera nisu objavili neki period kroz koji ih misle implementirati u rad svoje mreže.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti