Twitter od sada automatski skraćuje vaš URL

Dugo smo očekivali ovaj potez Twittera koji je zakupio t.co domenu samo radi svojeg servisa skraćivanja URL-a.

Zimo Zimo Zimo | 08.06.2011. / 08:40

Twitter od sada automatski skraćuje vaš URL

Dugo smo očekivali ovaj potez Twittera koji je zakupio t.co domenu samo radi svojeg servisa skraćivanja URL-a.

Jučer je Twitter objavio nove značajke na svom mikroblogerskom servisu, pa tako je od sada moguće automatski skraćivati duge adrese na twitter.com.

Stvar funkcionira vrlo jednostavno. Ukoliko ste već koristili TweetDeck, servis koji je ujedno od nedavno u vlasništvu Twittera, onda ste upoznati sa načinom kako skratiti vaše dugačke adrese. Dakle sve što trebate jest zalijepiti vaš URL u kućicu za pisanje tweeteva na twitter.com.

Nakon što napišete i pošaljete željeni tweet, isti će sadržavati skraćeni link od samo 19 znakova. Ovaj servis također povećava sigurnost linkova koji jasno pokazuju od kuda stiže link, pa tako ukoliko se link smatra zlonamjernim, Twitter vas obavještava o tome.

Svi mi volimo pratiti statistike naših objava postova, no t.co ne omogućuje praćenje statistika, barem ne za sada, pa tako ukoliko vam je to neophodno, morat ćete ipak koristiti servise poput Bit.ly ili drugih.

Također, gumb tweet od sada više neće sadržavati duge linkove, već kliknom na njega automatski ćete dobiti kratak url skraćen pomoću t.co servisa.

Želite li saznati više o ovom servisu Twittera, posjetite službenu stranicu i naravno pratite nas na Twitteru (@zimoonline).

UPDATE: Ova funkcija trenutno je dostupna samo za neke korisnike, no uskoro će biti omogućena za sve.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti