Twitter odlazi u povijest, ali ne zbog očitih razloga: "Recite zbogom plavoj ptičici"

Musk je najavio velike promjene za Twitter, a njegova direktorica Linda Yaccarino objasnila je zašto će "plava ptičica" otići u povijest.

Hina/M.Č. | 24.07.2023. / 08:43

Twitter (Foto: Afp)

Vlasnik tvrtke Twitter Inc Elon Musk u nedjelju je nagovijestio da će rebrandingom plave ptice u slovo X društvenu mrežu odvesti u novom smjeru, nakon priznanja da se oglašivači sporo vraćaju na platformu.

Promjena je uslijedila nakon Muskova nedavnog priznanja da su u odnosu na prethodno razdoblje prihodi od oglašavanja gotovo prepolovljeni. Kao rezultat toga i velikog duga, priljev novca je u minusu.

Privremeni logo X pojavit će se kasnije danas, tvitao je Musk u nedjelju i dodao da će "X.com" sada voditi na stranicu Twittera. Muskova tvrtka X Corp vlasnica je Twittera.

Milijarder je u objavi rekao da želi promijeniti logo Twittera pa je milijune svojih sljedbenika upitao sviđa li im se ideja promjene osnovnih boja na stranici iz plavog u crno. Objavio je sliku stiliziranog X-a na crnoj pozadini s temom svemira.

Uskoro ćemo reći zbogom brendu Twitter i postupno svim pticama, rekao je.

O promjenama koje očekuju Twitter oglasila se i njegova direktorica.

Veoma je rijetka situacija, u životu i u poslu, da dobiješ drugu priliku da ostaviš dobar dojam. Twitter je ostavio dobar dojam i promijenio način na koji komuniciramo. X će sad otići još korak dalje i transformirati svjetski gradski trg, napisala je Linda Yaccarino na (još uvijek) Twitteru.

X je budući oblik neograničene interaktivnosti - fokusiran na audio, video, slanje poruka, plaćanje, koji će stvoriti globalno tržište za ideje, dobra, usluge i prilike. Uz pomoć umjetne inteligencije, X će nas spojiti na načine o kojima tek možemo razmišljati, dodala je.

Pojasnila je kako su godinama korisnici i kritičari tjerali Twitter da razmišlja o većim stvarima, a X će to sad i ostvariti.

Već smo vidjeli kako se X polako oblikuje tijekom proteklih osam mjeseci, kroz naše brzo lansiranje opcija, a tek smo krenuli, napisala je Yaccarino.

Dodala je da neće biti granice ove transformacije.

X će biti platforma koja može pružiti, pa ... sve. Elon Musk i ja veselimo se radu s našim timovima i svakim partnerom kako bismo X pokazali svijetu, napisala je Yaccarino, a uskoro i objavila sliku novog loga na sjedištu Twittera. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti