Ekipa iz Twittera odlučila je prijeći s riječi na djela. Nakon što smo dugo slušali o novim opcijama kojima bi privukli korisnike i poboljšali iskustvo korištenja, odnosno kojima bi unovčili veliki broj korisnika, prošli tjedan predstavili su i pretplatnički servis Twitter Blue. Za sada je Blue dostupan samo u Kanadi i Australiji te će na tim tržištima tvrtka ispitati kakav je interes za takvim oblikom pretplate. Također, još ranije predstavili su opciju za davanje napojnice korisnicima za njihove objave na Twitteru - Tip Jar.

Slika nije dostupna Glasine su bile istinite: Twitter uvodi pretplatnički servis

No to nisu jedini noviteti na kojima je ekipa iz Twittera radila u posljednje vrijeme. Još ranije mrežom su kružile glasine o opciji superpratitelja preko koje bi korisnici s velikim brojem pratitelja mogli početi naplaćivati pristup dodatnom sadržaju. Osnovno iskustvo korištenja Twittera trebalo bi ostati nepromijenjeno, no pratitelji će za određeni mjesečni pretplatnički iznos dobiti mogućnost pristupa dodatnom sadržaju.

Ako je vjerovati Jane Manchun Wong, čije su se informacije o toj društvenoj mreži do sada pokazale prilično preciznima, program Super Followers bit će omogućen samo za korisnike koji imaju više od 10 tisuća pratitelja i koji su u posljednjih 30 dana objavili najmanje 25 tvitova te su stariji od 18 godina. Takvi će korisnici, dakle, svojim najvjernijim pratiteljima - onima koji su spremni plaćati pretplatu, dati pristup nekom bonus sadržaju te će najvjerojatnije biti riječ o ekskluzivnim tvitovima, smatra Wong.

Slika nije dostupna Toliko željena plava kvačica vraća se na Twitter, evo kako ju dobiti

Noviteti koje je Twitter predstavio, a i oni koje trenutačno još razvija, trebali bi utjecati na povećanje popularnosti te društvene mreže. Iz kompanije se nadaju kako će privući nove korisnike, ali i kako će postojeći korisnici, pogotovo oni s većim brojem pratitelja, postati aktivniji jer će moći početi zarađivati od svoje aktivnosti na toj mreži.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju