Glasine su bile istinite: Twitter uvodi pretplatnički servis

Na trgovinama aplikacija unutar Twitterove aplikacije pojavio se i pretplatnički servis Twitter Blue, no korisnicima trenutačno još nije dostupan.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.05.2021. / 09:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jack Dorsey i ekipa iz Twittera već dugo pokušavaju pronaći način na koji bi povećali prihode kompanije, a posljednjih mjeseci mrežom su kružile glasine kako pripremaju pretplate na svoje usluge. Te su se glasine pokazale istinitima te se dijelu korisnika na trgovinama aplikacija pojavio pretplatnički servis nazvan Twitter Blue, za koji je potrebno plaćati mjesečni iznos od 2,99 dolara.

Slika nije dostupna Toliko željena plava kvačica vraća se na Twitter, evo kako ju dobiti

Posebno je zanimljivo to što iz Twittera nisu objavili nikakve službene informacije o pretplati. Iako se ta opcija pojavila na trgovinama aplikacija, ona se još ne može aktivirati, odnosno nije dostupna svima, a iz te društvene mreže ne žele komentirati informacije o opcijama koje će biti dostupne pretplatnicima.

Ipak, zahvaljujući blogerici Jane Manshun Wong, koja je na Twitteru napisala da je postala prva testna korisnicima Twittera Blue, saznali smo neke detalje o dostupnim opcijama. Jedna od njih jest i undo, odnosno poništavanje poslanih tvitova, što je opcija o kojoj su glasine mrežom kružile mjesecima. Također, novitet su i kolekcije, mjesto na kojem korisnici mogu raspoređivati najvažnije tvitove kako bi ih naknadno mogli lakše pronaći. Twitter Blue dolazi i s mogućnošću promjene boje tema i boje ikona aplikacije, a mnogima bi najzanimljivija opcija mogla biti Reader mod.

Wong kaže kako ta opcija dolazi uskoro, a omogućit će lakše čitanje sadržaja na Twitteru. Praćenje objava s brojnim komentarima na toj društvenoj mreži može biti prilično kaotično te bi, čini se, Reader mod mogao riješiti taj problem jer bi korisnicima na pregledan način trebala biti dostupna cijela konverzacija.

Slika nije dostupna Twitter bi uskoro mogao uvesti opciju zahvaljujući kojoj bi korisnici te mreže mogli početi - zarađivati novac

S obzirom na to da iz Twittera još nisu komentirali pretplatnički servis Blue, nije poznato pripremaju li još neke dodatne opcije pored tih koje je spomenula Wong, a nije poznato kada će Twitter Blue postati dostupan svim korisnicima.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti